Nieuwe studentenstudio’s en conferentiehotel op de Campus van Universiteit Twente

0

Binnenkort start de transformatie van gebouw De Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. In het gebouw worden o.a. 445 zelfstandige studenteneenheden gerealiseerd.

Camelot en Van Wijnen transformeren gebouw De Hogekamp met energiezuinig huisvestingsplan
Het College van Bestuur van de UT is zeer verheugd met de plannen die door Camelot Real Estate en Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. zijn gepresenteerd. De plannen sluiten namelijk uitstekend aan op de internationaliseringsambitie van de UT en de groei in (internationale) studentenmobiliteit. Camelot zal de zelfstandige en gemeubileerde short stay faciliteiten gaan exploiteren en aan haar beleggingsportefeuille toevoegen. De leegstandsbeheerder heeft ruime ervaring op het gebied van transformaties.

De te realiseren short stay faciliteit onderscheidt zich ten opzichte van de bestaande voorraad op de UT Campus door energiezuinige, volledig ingerichte en gemeubileerde zelfstandige studio’s en aanvullende diensten in algemene ruimtes. Op de kop van het gebouw zal, gescheiden van de studenteneenheden, het Conferentiehotel Drienerburght met 72 hotelkamers en circa 1.000 m² conferentieruimten worden gevestigd. Het hotel zal een vernieuwd concept krijgen, passend bij de behoeften van de UT en de regio.

In dit project komen twee kernsegmenten van Van Wijnen samen, namelijk short stay-/studenteneenheden en hotelomgevingen. Eerder transformeerde Van Wijnen onder andere in Diemen/Amsterdam een kantoor naar 936 studentenappartementen. Bouwen gaat bij Van Wijnen over ‘ruimtes waardevol maken’. Over het leven van mensen en hun comfort. Samen met klanten, partners en medewerkers oplossingen creëren die het wonen of verblijven aangenaam, persoonlijk, toekomstbestendig en duurzaam maken. Oprecht, betrokken en grensverleggend bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.

Deze zomer zal Van Wijnen starten met het strippen van het gebouw, direct aansluitend zal worden gestart met de realisatie. De oplevering staat gepland voor medio 2018.

 

http://nl.cameloteurope.com/nieuws/nieuwe-studentenstudio%E2%80%99s-en-conferentiehotel-op-de-campus-van-universiteit-twente

Share.

Comments are closed.