Nieuwe voorzitter sectie Agrarisch Vastgoed VBO Makelaar

0

De heer ir. J.B.P.W. Peters REV RT (43) is voor de periode van drie jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar. Hans Peters is sinds 2010 lid van VBO Makelaar. Vanaf 2013 is hij als agrarisch bestuurslid actief bij de brancheorganisatie betrokken. Hij neemt het voorzitterschap over van Jouke Havinga. Havinga was zes jaar zowel bestuurslid van het VBO hoofdbestuur als van de sectie Agrarisch Vastgoed. De laatste drie jaar was hij ook voorzitter van deze sectie.

Hans Peters is sinds 2010 lid van de secties Agrarisch Vastgoed en Wonen van VBO Makelaar. Hij is ingeschreven in de kamers Landelijk en Agrarisch Vastgoed, Bedrijfsmatig vastgoed en Wonen van het NRVT. Vanaf 2013 is Hans Peters bestuurslid van de sectie Agrarisch Vastgoed. Juni jl. kreeg hij tijdens de PROVADA van TEGoVA-voorzitter Grzesik het certificaat Recognised European Valuer (REV) uitgereikt. Als REV-taxateur is hij specialist in het taxeren van zowel agrarisch- als bedrijfsmatig vastgoed conform de taxatiestandaard European Valuation Standards (EVS).

Peters: “Samen met het bestuur en VBO-medewerkers wil ik een bijdrage leveren aan het continue proces om het vak verder te professionaliseren. Onze makelaars/taxateurs bevinden zich in een zeer dynamische omgeving. De agrarische sector staat met hoge rendementseisen zwaar onder druk. Daarnaast zijn er weinig sectoren die zoveel nieuwe wetgeving uit Europa en van landelijke en regionale overheden op zich af zien komen als de agrarische sector. Om opdrachtgevers goed te kunnen adviseren over hun bedrijfsvoering, moeten wij onze leden permanent de meest actuele kennis aanbieden. Dat lukt goed. Zo beschikken inmiddels 12 leden van onze agrarische sectie over het REV-certificaat.”

Als boerenzoon van ouders met een melkveebedrijf in Brabant en later Groningen, heeft hij een grote affiniteit ontwikkeld met de agrarische sector. Na de HAS en de studie Veeteelt aan de Wageningen WUR heeft Hans Peters zich als gecertificeerd registermakelaar en –taxateur in Bennekom toegelegd op het vastgoed. Met de medewerking van zijn vrouw Cora en familie is Peters Vastgoed een echt familiebedrijf. Een studie aan de Michigan State University in de Verenigde Staten heeft uiteindelijk ook mede geleid tot het emigratiekantoor Q&Q Farming. Hans Peters is nog steeds nauw betrokken bij de dagelijkse agrarische praktijk. Sinds 2012 runt hij samen met zijn broer ook een grootschalig melkveebedrijf in Bedum, Groningen.

VBO Makelaar
VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars. VBO Makelaar heeft naast een sectie Agrarisch Vastgoed, ook een aparte sectie Wonen, een sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Huur/Verhuur. Met ruim 1.100 leden is VBO Makelaar in geheel Nederland vertegenwoordigd.

 

http://www.vbomakelaar.nl/nieuwsberichten/persberichten/2016/nieuwe-voorzitter-sectie-agrarisch-vastgoed-vbo-makelaar

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?