Provast en Syntrus Achmea leveren Kortenaer Den Haag op

0

Transformatie zorgt voor 153 nieuwe woningen in het centrum.

Provast heeft het project Kortenaer een maand eerder dan gepland aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance opgeleverd. Het voormalig kantoorgebouw tegenover de Koninklijke Stallen in het centrum van Den Haag is herontwikkeld tot appartementen. De bouw was in handen van Bouwbedrijf De Vries en Verburg.

Het project heeft een totaal volume van 15.000 m². Het gebouw is met behoud van het betonskelet getransformeerd tot 145 huurappartementen in het populaire middensegment, vier vrije sector stadswoningen en vier kooppenthouses. De woningen zijn verkocht en vrijwel allemaal verhuurd. Op de begane grond komt een restaurant van 400 m². Grandcafé Cortenaer opent hier na de zomer zijn deuren.

Appartementen
Kortenaer is een uniek appartementencomplex aan de Kortenaerkade. ZZDP architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. De compleet vernieuwde gevels hebben aantrekkelijke, grote raampartijen en heerlijke balkons. Alleen de locatie verraadt nog dat dit gebouw eerder het kantoor van het ministerie van Verkeer en Waterstaat was. En de locatie maakt het wonen in Kortenaer nu juist zo bijzonder, want de appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Koninklijke Stallen. De woningen zijn verdeeld over een hoofdgebouw van negen verdiepingen en twee paviljoens van vier verdiepingen rond een binnenterrein. Syntrus Achmea RE&F voegt de woningen toe aan het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership, waarin met name pensioenfondsen participeren.

 

http://provast.nl/syntrus-achmea-en-provast-leveren-kortenaer-den-haag-op/

Share.

Comments are closed.