Dirk Anbeek bestuurder IVBN

0

Dirk Anbeek is benoemd als bestuurslid van IVBN met als portefeuille Winkels. Hij is werkzaam bij Wereldhave vanaf juni 2009 en CEO sinds juli 2012. Vanuit de belangrijke positie die de leden van IVBN innemen in het retailvastgoed, ziet de nieuwe bestuurder het als zijn primaire taak bij IVBN om de verandering van het Nederlandse retaillandschap te versnellen. Dirk Anbeek: “In samenwerking tussen retailondernemer, vastgoedondernemer en gemeente moeten we retail weer aantrekkelijk maken voor de consument; dat vergt keuzes welke winkelgebieden perspectief hebben en waarin we dus kunnen investeren en welke gebieden niet meer en daar moeten we de krimp organiseren. Vanuit het vastgoed gezien is het huurrecht een belangrijk obstakel bij die transitie. Binnen de Retailagenda nemen we hopelijk binnenkort de eerste stappen om daar met elkaar wat aan te gaan doen.”

Voor 2009 was de heer Anbeek werkzaam bij Albert Heijn EVP Franchise & Real Estate en Ahold in verschillende internationale managementposities. Vóór 1996 was hij werkzaam bij PWC als senior consultant en bij DSM. In 1991 voltooide hij aan de Universiteit Limburg de opleiding tot Register Controller; in 1988 behaalde hij zijn doctoraal business economics aan de VU Amsterdam.

Met de benoeming van Dirk Anbeek, als opvolger van Jan Willem Weissink die aftrad wegens zijn vertrek bij Klépierre Nederland, is de samenstelling van het bestuur van IVBN als volgt:

Henk Jagersma CEO, Syntrus Real Estate & Finance
Dick van Hal CEO, Bouwinvest
Guido Verhoef, Head of Private Real Estate PGGM Investments
Johan Buijs, CEO NSI
Dick Gort, CEO a.s.r. vastgoed vermogensbeheer
Dirk Anbeek, CEO Wereldhave

 

http://www.ivbn.nl/persbericht/dirk-anbeek-bestuurder-ivbn1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?