DHG ontwikkelt 125.000 m² en verhuurt eerste DC aan Rulewave

0

Na de succesvolle ontwikkeling van Smartlog Moerdijk 1 van 44.000 m² aan de Logistic Boulevard in Moerdijk welke inmiddels volledig en langjarig is verhuurd start DHG met de bouw van fase 1 van haar logistieke ontwikkeling “Smartlog Moerdijk 2” aan de Westelijk Randweg te Moerdijk (voormalig Shell terrein). Hiervoor heeft DHG onlangs ca 18 hectare van het Havenschap Moerdijk in erfpacht genomen.

De ontwikkeling heeft een totale omvang van ca. 125.000 m² aan hoogwaardige logistiek bestaande uit verschillende bouwfases. “Op deze locatie bieden wij een unieke mix aan van hoogwaardige logistiek voor de opslag van normale koopmansgoederen in combinatie met logistieke gebouwen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen goederen welke vallen onder de PGS-15 regelgeving,” aldus Willem Slager, commercieel directeur DHG.

Fase 1, bestaat uit twee units van in totaal ca. 44.000 m². Het eerste gebouw, DC1 van ca. 20.000 m², is inmiddels langjarig verhuurd aan Rulewave uit Ridderkerk.

Rulewave, tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor dit DC, bestaande uit 17.651 m² warehouse voor de opslag van zowel normale goederen als verpakte gevaarlijke stoffen goederen (ESFR en CO2 blussing), 1.310 m² mezzanine en 836 m² kantoor. Rulewave zal medio februari 2017 vanuit Ridderkerk naar Moerdijk verhuizen.

Rulewave is een internationaal georiënteerde logistiek dienstverlener met de focus op de off-shore industrie. Met een netwerk van kantoren op strategische locaties biedt men een alomvattend service pakket op het gebied van warehousing, international forwarding, projectmanagement en douane afhandeling.

De oplevering van zowel DC1 voor Rulewave als DC2 van 23.000 m² welke nog voor verhuur beschikbaar is staat gepland voor februari 2017.

“Gefaseerd, maar binnen afzienbare tijd, zullen wij de rest van het in totaal ca 18 hectare grote terrein ontwikkelen. Er rusten nog wat oude zoneringen op het terrein die er eerst vanaf moeten waardoor wij het terrein helaas niet in één keer kunnen ontwikkelen”, legt Willem Slager uit.

ConsortArchitects uit Rotterdam verzorgde het ontwerp van het logistieke complex.

 

http://www.dhg.nl/nieuws/dhg-verhuurt-15-764-m%C2%B2-in-fase-ii-smartlog-moerdijkaan-base-logistics/

Share.

Comments are closed.