Uitvoering inkomensafhankelijke huurverhoging kan gewoon doorgaan

0

Afgelopen vrijdag 1 april is de wetswijziging in werking getreden waardoor de Belastingdienst, op verzoek van verhuurders, de inkomensindicaties kan verstrekken. De Eerste Kamer had medio vorige week al ingestemd met deze reparatie. Het webportaal van de Belastingdienst is dan ook gewoon open gegaan voor het opvragen van inkomensindicaties.

De Woonbond heeft nog een poging gedaan om via een kort geding op maandag 28 maart de openstelling tegen te houden. In een vandaag verschenen uitspraak van de rechter is de Woonbond echter niet ontvankelijk verklaard.

Woordvoerder Van Blokland van IVBN betreurt het dat de Woonbond nog heeft geprobeerd om eerdere democratische genomen meerderheidsbesluiten van het parlement te dwarsbomen. Het doel van de inkomensafhankelijke huurverhoging is namelijk het scheefwonen te kunnen bestrijden in de gereguleerde en met name de sociale huurvoorraad. Deze systematiek maakt het mogelijk hogere huurverhogingen door te voeren voor hogere (midden-)inkomens die relatief goedkoop in een gesubsidieerde sociale huurwoning wonen.

 

http://www.ivbn.nl/persbericht/uitvoering-inkomensafhankelijke-huurverhoging-kan-gewoon-doorgaan

Share.

Comments are closed.