Gemeente Rotterdam gunt Camelot beheer leegstand

0

Gemeente Rotterdam gunt Camelot Europe haar leegstandbeheer voor 3 jaar na tender
“Plan Camelot is systematisch van opzet en geeft veel vertrouwen bij ontzorgen gemeente”.

Na een uitgebreide tender, waaraan 11 bedrijven deelnamen, heeft de gemeente Rotterdam het leegstandbeheer van al haar projecten boven de Nieuwe Maas toegewezen aan Camelot Europe. Camelot kwam als beste uit de tender op het gebied van kwaliteit, wat gecombineerd met een gunstige prijs reden was voor deze leegstandbeheerder te kiezen. Rotterdam noemt het plan van aanpak “een goed doordacht proces, dat systematisch van opzet is en veel vertrouwen geeft bij het ontzorgen van de gemeente”. De mate waarin Camelot uitgerust is leegstand te voorkomen, vandalisme tegen te gaan en met calamiteiten om te gaan is voor de gemeente doorslaggevend geweest.

Door maatschappelijke veranderingen en bezuinigingen wordt de Gemeente Rotterdam in toenemende mate geconfronteerd met leegstand in de maatschappelijke vastgoedportefeuille. Leegstaande panden lopen in een stad als Rotterdam een groter risico gekraakt te worden. Met het inschakelen van Camelot hoopt de gemeente kraak/inbraak en achteruitgang van de algemene staat te voorkomen. Daarnaast wil ze de leefbaarheid voor omwonenden vergroten. Concreet gaat Camelot leegstaande panden veiligstellen door ze tijdelijke in gebruik te laten nemen en cameratoezicht te plaatsen.

De gemeente Rotterdam en Camelot zijn geen vreemden van elkaar. Ook de afgelopen jaren beheerde Camelot al een flink deel van de leegstandsportefeuille, met onder andere gemeentelijke gebouwen aan de Delftweg, de Alkemadehof en de Zoutziederstraat. De samenwerking gaat na het winnen van deze aanbesteding voor zeker drie jaar verder.

Accountmanager Marco Vermeulen van Camelot: “De keuze van de gemeente Rotterdam om voor ons te kiezen, beschouwen we als een mooi compliment voor onze visie en aanpak om vastgoedeigenaren, zoals gemeenten, te ontzorgen.”

 

http://nl.cameloteurope.com/4/0/nieuws/gemeente-rotterdam-gunt-camelot-beheer-leegstand.html&nid=1491

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?