Barzien Khoshbakht wint NRW Scriptieprijs 2016

0

Gistermiddag is in Utrecht de NRW Scriptieprijs uitgereikt aan BARZIEN KHOSHBAKHT voor zijn Masterthesis ‘Fragmented Ownership in Shopping Centres’. Uit handen van juryvoorzitter Paulus Jansen, wethouder gemeente Utrecht, ontving Barzien de cheque van EUR 2.500. Ook TU Eindhoven mocht als begeleidende universiteit een cheque van EUR 2.500 in ontvangst nemen.

In zijn winnende scriptie gaat Barzien Khoshbakht in op de relatie tussen de eigendomsstructuur en de waarde van winkelvastgoed in planmatig ontwikkelde winkelcentra. Hij stelt vast dat winkelcentra met verdeeld eigendom inderdaad lastiger te managen zijn. Partijen hebben elkaar aantoonbaar nodig om een winkelcentrum succesvol te maken of te houden. Winkelcentra hebben continu (fysieke) vernieuwing nodig om de uitstraling up-to-date te houden. In een bepaalde fase van de levenscyclus is veelal een grondige renovatie noodzakelijk, met als mogelijk gevolg dat huurders verplaatst moeten worden. In de praktijk blijkt dit bij verdeeld eigendom lastig te realiseren. Kleinere winkeliers hebben moeite om de bijbehorende kosten te dragen terwijl grootwinkelbedrijven en beleggers meer oog hebben voor de grote lijn. In dit filmpje vertelt Barzien Koshbakht u zelf enthousiast de belangrijkste uitkomsten van zijn onderzoek.

Juryvoorzitter Paulus Jansen, wethouder Wonen en RO van de gemeente Utrecht: “De jury vond het onderwerp zeker relevant omdat het presteren van planmatig ontwikkelde winkelprojecten beoordeeld is vanuit twee invalshoeken: centra met 1 eigenaar versus centra met meerdere eigenaren. Binnen de huidige marktverhoudingen is er meer aandacht voor de grote centra met 1 (hoofd)eigenaar, terwijl er juist ook een belangrijke toekomstige herontwikkelingsopgave ligt voor de centra met verdeeld eigendom. Het onderzoek bestaat uit een gedegen kwantitatieve analyse (hoewel de database beperkt is) met een duidelijke onderbouwing van de determinanten in de regressie analyse. De uitkomsten van het onderzoek zijn verrassend en actueel en vragen nadrukkelijk om nadere analyse.”

De andere twee genomineerde studenten ontvingen ieder een cheque van EUR 500. Ook deze onderzoeken leveren een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de winkelsector. Katharina Bergmann en Erik Schipper vertellen op inspirerende wijze in onderstaande korte filmpjes de belangrijkste conclusies van hun onderzoek:
– Katharina Bergmann, Universiteit Groningen, Sustainable New Product Introduction – Success and the Impact of Marketing Measures and Product Category Characteristics
– Erik Schipper, Technische Universiteit Delft, Master Real Estate & Housing – Servicekosten voor winkelcentra, Een onderzoek naar een win-win situatie voor vastgoedeigenaren, retailers en vastgoedmanagers

De NRW Scriptieprijs biedt jong talent een platform om zich te presenteren aan de markt. De prijs heeft tot doel om WO-scripties die relevant zijn voor de gehele winkelsector voor het voetlicht te brengen en op deze manier kennis binnen de sector te delen.

De jury
De jury van de NRW Scriptieprijs bestaat uit Boris van der Gijp (Syntrus Achmea Vastgoed), Jan Meerman (INretail), Paul Tankink (TVC Real Estate), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en staat onder voorzitterschap van Paulus Jansen, wethouder gemeente Utrecht.

 

http://nrw.nl/wp-content/uploads/2016/01/PERSBERICHT-winnaar-NRW-Scriptieprijs-2016.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?