Record aantal buitenlandse bedrijven door WFIA begeleid naar Haagse regio

0

Haagse economie blijft groeien.

De WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) begeleidde in 2015 een recordaantal van 44 buitenlandse bedrijven. Deze bedrijven zijn goed voor ruim 350 nieuwe arbeidsplaatsen. Naast het creëren van arbeidsplaatsen zijn door inspanningen van de WFIA bovendien in 2015 honderden bestaande banen behouden voor regio Den Haag.

Wethouder Karsten Klein: (Economische Zaken): “De Haagse economie vertoont weer een voorzichtig stijgende lijn en het stadsbestuur wil die ontwikkeling verder ondersteunen. We zijn er trots op dat onze economie een steeds bredere basis krijgt: naast overheidsorganisaties zijn ook multinationals en innovatieve startups goed vertegenwoordigd. De WFIA is een belangrijke partner voor Den Haag. De mooie cijfers over 2015 bevestigen ons beeld dat bedrijven zich graag hier vestigen.”

ICT & Telecom
De meeste buitenlandse bedrijven die naar Den Haag kwamen in 2015 zijn actief binnen de ICT branche. Den Haag biedt volop kansen voor de groeiende ICT sector. ICT bedrijven profiteren in Den Haag optimaal van elkaars kennis en netwerk. Daarnaast zijn de goede infrastructuur en connectiviteit van de stad, alsmede de toegang tot talent redenen om te kiezen voor Den Haag. Startup Lanetix uit Amerika, die zich bezighoudt met applicaties voor grote logistieke bedrijven en Dialoga Group uit Spanje, aanbieder van cloud-based telecomdiensten, zijn met grote ambities dit jaar in Den Haag gestart.

China grootste investeerder
In totaal kwamen 24 bedrijven uit Azië. De groei uit China zette in 2015 onverminderd door met 17 nieuwe vestigingen en is net als vorig jaar de grootste investeerder in de Haagse regio. Xinhuanet, onderdeel van staatspersbureau Xinhua News Agency, opereert nu in Den Haag als zelfstandige onderneming en richt zich primair op Big Data en New Media. De voornaamste nieuwkomer uit China is Tong Ren Tang, wereldwijd marktleider in traditionele Chinese geneesmiddelen op kruidenbasis. Zij verwachten binnen 3 jaar te groeien naar 35 arbeidsplaatsen.

Den Haag Zakenstad
Uit recente cijfers van ING blijkt dat de Haagse economie in de lift zit. De belangrijkste doelstelling van de WFIA is om samen met de gemeente en acquisitiepartners actief bij te dragen aan de economische groei van Den Haag. De komst van nieuwe internationale bedrijven bevordert dit. Recent brachten Haagse delegaties bezoeken aan Amerika, China en India. Mede daardoor weten buitenlandse bedrijven Den Haag steeds beter te vinden.

Marleen Zuijderhoudt, directeur WFIA: “Den Haag profileert zich als internationale zakenstad en als internationale stad van vrede en recht. In samenwerking met de gemeente Den Haag assisteren wij zowel internationale bedrijven als NGO’s bij hun komst naar Den Haag. De activiteiten van veel NGO´s die zich afgelopen jaar in Den Haag vestigden, houden verband met het werken aan een betere wereld, bijvoorbeeld door vernieuwingen op juridisch gebied.

 

http://www.westholland.nl/wp-content/uploads/2016/01/Persbericht-Record-aantal-buitenlandse-bedrijven-door-WFIA-begeleid-naar-Haagse-regio1.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?