Wethouder Van der Burg geeft startsein bouw NoMA House

0

Op dinsdag 19 januari gaf wethouder Van der Burg officieel het startsein voor de aanvang van de bouw van het 12 verdiepingen tellende kantoorgebouw NoMA House.

NoMA House staat voor North of Mahler en is een initiatief van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Het gebouw wordt gerealiseerd aan de Parnassusweg, op de hoek met de Gustav Mahlerlaan. Met de bouw van NoMA House wordt de eerste, belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Zuidas over de Parnassusweg gezet.

Het gebouw is een ontwerp van Dam & Partners Architecten en omvat circa 16.500 m2 BVO kantoorruimte. Op de begane grond komt ruimte voor voorzieningen. Onder NoMA House komt een één laags parkeergarage. Voor NoMA House is inmiddels het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat verkregen. Het gebouw wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

De bouw duurt ruim anderhalf jaar en de oplevering staat gepland in november 2017. Om de geluidsoverlast te beperken is er voor gekozen om de damwanden de grond in te drukken en de heipalen worden geschroefd. Dit wordt gerealiseerd door Dura Vermeer Midden-West. De installaties worden aangelegd door Van den Pol Elektrotechniek en Klimaatservice Holland.

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectsite: www.noma-house.nl

 

http://www.maarsengroep.nl/index.php/readmore/pressrelease-60.html

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?