PopUpLED en Venster tekenen overeenkomst

0

Tijdens de eerste bijeenkomst van Venture Café Rotterdam op 5 november jl. werden de ondernemers van PopUpLED en Venster aan elkaar voorgesteld als elkaar aanvullende bedrijven. Tijdens de bijeenkomst van 14 januari bezegelden ze hun samenwerking en zijn hiermee één van de succesverhalen van Venture Café Rotterdam.

PopUpLED gaat gebruikmaken van de diensten van Venster bij het meten van voorbijgangers. De etelageschermen van PopUpLed op het Weena en het Stadhuisplein in Rotterdam worden voorzien van de slimme meetsystemen van Venster die inzichtelijk maken hoeveel passanten er zijn op de verschillende locaties.

Daarmee verwachten beide partijen meer inzicht te krijgen in verkeersstromen in de winkelstraat waardoor er betere oplossingen kunnen worden geboden aan het probleem van leegstand in de winkelstraat.

Over PopUpLED
In januari 2015 startten Matthijs Goes, Arjan Hoogenboom en Marnix Schop met PopUpLED. Het bedrijf levert een platform om etalages van leegstaande winkels in interactieve en aantrekkelijke schermen veranderd, waarop diverse uitingen kunnen worden getoond. Van kunst tot interactieve films en van een te huur scherm tot reclamefilms.

Over Venster
Norbert op ‘t Land en Ferry Terwelle zijn de oprichters van Venster, een bedrijf dat technologie heeft ontwikkeld met betrekking tot outdoor analytics. Hiermee is het effect te meten van offline marketing, zoals LED-schermen en Abri’s. Per seconde kan het aantal passanten worden gemeten.

Over Venture Cafe
Stichting Venture Café Rotterdam organiseert een wekelijkse bijeenkomst in het Groothandelsgebouw met als doel om de innovators in de stad en de regio meer met elkaar in contact te brengen. Elke week is er op donderdag van 15:00 tot 20:00 de Weekly Gathering met netwerkborrels, mentorgesprekken, discussies over een bepaal onderwerp, congressen over spraakmakende thema’s. Doel is om al die puzzelstukken in het innovatieve eco-systeem – de start-ups, corporates en investeerders – beter met elkaar te verbinden. Voor meer info zie www.vencaf.nl.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?