Amvest koopt 192 woningen in transformatieproject van MidNed

0

Onlangs heeft Amvest Investment Management 192 appartementen in het gebouw Nijenoord 1 in Utrecht turnkey aangekocht van MidNed Projectontwikkeling. Het gebouw is momenteel nog in gebruik door de Hogeschool van Utrecht. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Naar verwachting start de bouw eind 2016.

Het gebouw met een oppervlakte van circa 21.000 m2 bvo ligt aan de rand van het centrum in de wijk Noordwest Utrecht. MidNed Projectontwikkeling transformeert het schoolgebouw naar een woongebouw met 192 vrijesectorhuurappartementen in het middeldure segment. De voornamelijk twee- en driekamerwoningen hebben een woonoppervlak variërend van 50 tot 85 m2. Het gebouw, gerealiseerd in 1959 naar een ontwerp van architect Dirk Roosenburg, was oorspronkelijk het kantoorgebouw van de Detam en wordt breed gezien als waardevol architectonisch erfgoed. OPL Architecten uit Utrecht heeft daarom het transformatieontwerp gebaseerd op versterking en accentuering van de karakteristieke elementen van het oorspronkelijke gebouw.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest stelt dat deze acquisitie past binnen de strategie en ambities van Amvest. “Utrecht is een krachtige regio met uitstekende perspectieven voor woningbeleggingen. Met deze verwerving voegen we goed gesitueerde duurzame middeldure huurwoningen in de stad Utrecht toe aan het ARC Fund, dat een groeistrategie heeft. Amvest ziet nog veel kansen in de transformatie van bestaand vastgoed naar woningen. Hiermee voorzien wij tevens in de grote maatschappelijke opgave.”

 

http://www.amvest.nl/nieuws/amvest-koopt-192-woningen-in-transformatieproject-van-midned/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?