Heijmans en Amvest Investment Management sluiten turnkey-overeenkomst voor 38 appartementen in Den Bosch

0

Heijmans en Amvest Investment Management hebben een turnkey-overeenkomst gesloten voor de realisatie van project Perron073 in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Het betreft de bouw van 38 appartementen in de vrije sector huur.

De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Heijmans start medio 2016 met de bouw en verwacht de woningen in het vierde kwartaal van 2017 aan Amvest op te leveren.

Perron073 is gesitueerd aan de centrumzijde, tussen het Centraal Station van ’s-Hertogenbosch en de Boschveldweg. Het appartementencomplex telt drie en vier verdiepingslagen. De woningen variëren in grootte van 70 m2 tot 83 m2. Parkeren vindt plaats op eigen terrein. Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte.

Glow-in-the-dark gevel
Het ontwerp is bijzonder vanwege de achtergevel. Deze laat twee lijnen zien waarmee de ‘beweging’ van de plek langs het spoor wordt weergegeven. De lijnen worden uitgevoerd in getand metselwerk, waaraan op sommige plekken handgeblazen- en glow-in-the-dark stenen worden toegevoegd. Architectenbureau Van Helmond Zuidam uit Eindhoven ging hiervoor een samenwerking aan met ontwerpster Kiki van Eijk.

Binnenstedelijke opgave
Perron073 is een complexe opgave vanwege het binnenstedelijke karakter en de situering dicht tegen het spoor aan. Zo worden extra eisen gesteld aan de bouwtechnische kwaliteit van het gebouw, zoals geluid en veiligheid. Intensieve communicatie met belanghebbenden, zoals bewoners en ProRail, als beheerder van het spoor, is randvoorwaarde voor een succesvolle realisatie van het complex. Perron073 in ’s-Hertogenbosch onderstreept de kracht van Heijmans als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/38-appartementen-voor-amvest-den-bosch/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?