Syntrus Achmea zet nieuwe stap in zorgvastgoed met opening van De Makroon

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft woensdag in Amsterdam het woon- en zorggebouw De Makroon officieel geopend. Het project speelt in op de snel stijgende vraag naar hoogwaardige huisvesting voor ouderen in de grote steden, met zorgvoorzieningen en ondersteunende diensten onder hetzelfde dak.

“De Makroon is een treffend symbool van de transformatie in de Nederlandse beleggingsmarkt van zorgvastgoed”, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. “Op deze plek aan de grachten in hartje Amsterdam stond een oud bejaardentehuis. De locatie is nu volledig getransformeerd tot een aantrekkelijk, modern en duurzaam gebouw met hoogwaardige huurappartementen en zorgvoorzieningen.”

De Makroon is gelegen op de hoek van de Marnixstraat en Nieuwe Passeerdersstraat, vlakbij het Leidseplein. Het gebouw heeft 134 levensloopbestendige appartementen, 40 plaatsen voor mensen met een zwaardere intramurale zorgbehoefte en een overdekte parkeergarage. Een deel van de benedenverdieping is verhuurd aan ondersteunende diensten, waaronder een huisarts, een kapper en een fitnesscentrum.

De Makroon is opgenomen in de institutionele beleggingsportefeuille van het Achmea Dutch Healthcare Property Fund, waarin met name pensioenfondsen participeren. Zij hebben een toenemende belangstelling om te beleggen in zorgvastgoed. Amstelring huurt de 40 zorgplaatsen en verleent zorg- en gemaksdiensten in het gebouw.

“We zijn er trots op dat we onze cliënten in De Makroon thuis een volledig pakket aan zorg- en gemaksdiensten kunnen aanbieden, variërend van een 24-uurs alarmdienst tot catering, boodschappenservice en klussendienst”, zegt Eric Hisgen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amstelring. “De locatie heeft het stadsleven vol restaurants, cafés en winkels binnen handbereik. Bewoners kunnen elkaar ook ontmoeten in de binnentuin en Club de Makaron en genieten van het prachtige uitzicht over het water.”

Naar verwachting telt Nederland in 2040 4,5 miljoen 65-plussers (een kwart van de bevolking); nu zijn dat er 2,5 miljoen. In de komende 30 jaar verdrievoudigt bovendien het aantal 80-plussers. De vraag naar eerstelijns- en tweedelijnszorg groeit navenant en er is nu al sprake van een kloof tussen vraag naar en aanbod van zorgvastgoed. De vraag is het hoogst in de grote Nederlandse steden in de Randstad, als gevolg van de urbanisatietrend.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Syntrus-Achmea-zet-nieuwe-stap-in-zorgvastgoed-met-opening-van-De-Makroon.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?