Opnieuw groei voor Valad Benelux in 2015

0

Valad Europe, de toonaangevende multi-let real estate investment manager, heeft een succesvol 2015 achter de rug. Het Benelux-team genereerde het afgelopen jaar ruim 16,7 miljoen euro aan inkomsten met de verhuur van 160.000 m² door middel van 290 transacties. Valad voltooide tevens 265 miljoen aan acquisities en circa 60 miljoen aan disposities.

Acquisities
Voor Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) werd in 2015 een deel van de kantorenportefeuille van de Kamer van Koophandel aangekocht, alsmede de singel asset kantoren Haagse Poort en Victoria. Daarnaast is de Chronos portefeuille toegevoegd aan het Goldman Sachs mandaat. Dankzij haar toewijding en heldere asset management strategieën heeft Valad Europe acquisities weten te realiseren tegen een aantrekkelijk rendement.

Verhuur
Tot de hoogtepunten van 2015 behoren ook het tekenen van 110 nieuwe huurcontracten en het verlengen van nog eens 180 huurovereenkomsten. Enkele van de grootste deals waren de verhuur van 5.826 m² aan KPMG & Meijburg in Rotterdam, 4.001 m² aan Towers Watson Netherlands in Amstelveen en de verlenging van Hanos-ISPC Utrecht voor 9.460 m² in Nieuwegein.

Disposities
Valad Europe heeft gedurende 2015 tevens een aanzienlijk rendement gecreëerd voor haar investeerders, door de verkoop van een portefeuille van tien light industrial objecten, drie kantoren uit de Dutch Office portefeuille, drie objecten uit de Omikron portefeuille, drie objecten uit de Landmark portefeuille en tot slot een object uit de Chronos portefeuille.

Mark McLaughlin, Managing Director Benelux en Richard den Hartigh, Head of Asset Management spreken van een zeer succesvol jaar. “Zowel op het gebied van verhuur-, acquisitie- en sales activiteiten hebben we in de Benelux heel goed gepresteerd. Dat succes hebben we te danken aan de sterke relatie met onze investeerders en huurders, de inzet van onze makelaars en adviseurs en uiteraard onze toegewijde teams.”

 

http://www.valad.nl/nieuws/142-opnieuw-groei-voor-valad-benelux-in-2015

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?