Mozaïek Wonen koopt 14 woningen

0

Woningcorporatie Mozaïek Wonen koopt 14 in aanbouw zijnde koopappartementen en gaat deze als sociale woningen verhuren. Hierdoor neemt het aanbod van betaalbare huurwoningen verder toe. Mozaïek Wonen is hier blij mee, want de vraag naar deze woningen is onverminderd groot.

De nieuwe driekamerappartementen zijn geschikt voor jong en oud. Ron de Haas, interim directeurbestuurder: “Door het toevoegen van de appartementen aan ons woningbezit, zorgen we voor meer doorstroming op de woningmarkt en verhogen we de kans van slagen voor een brede groep mensen die zoeken naar een betaalbare en energiezuinige huurwoning”.

Mozaïek Wonen vindt het belangrijk dat er voldoende aanbod van betaalbare huurwoningen is. Daarom kocht zij vorige week de 14 appartementen van ontwikkelaar Vink Ontwikkeling B.V.. De appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject in het centrum van de wijk Korte Akkeren in Gouda. Vink Ontwikkeling realiseert daar een buurtservicecentrum, 12 eengezinswoningen en 18 appartementen, waarvan 4 koopappartementen. Het buurtservicecentrum is al eigendom van Mozaïek Wonen en wordt verhuurd aan de gemeente Gouda. De appartementen worden gerealiseerd aan de Walvisstraat en worden naar verwachting in het najaar van 2016 opgeleverd. Belangstellenden kunnen kijken op de website van Mozaïek Wonen en Hart van Korte Akkeren.

Mozaïek Wonen is samen met de gemeente Gouda en Woonpartners Midden-Holland al geruime tijd actief in de wijk Korte Akkeren. In het kader van de Wijkontwikkeling Korte Akkeren zijn al verschillende projecten afgerond. Zoals het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, de woningen aan Westerkade, Snoystraat en de Erasmusstraat. De nieuwbouw van Hart van Korte Akkeren is een mooie aanvulling op deze projecten.

 

http://www.aedes.nl/binaries/downloads/reputatiemanagement/persberichten-corporaties/week-02/2016-01-12-moza–ek-wonen-koopt-14-woningen.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?