G&S Vastgoed verkoopt Hotel Jaz Amsterdam aan AXA Investment Managers – Real Assets

0

G&S Vastgoed verkoopt Hotel Kavel 17, sinds kort Jaz Amsterdam aan De Passage in Amsterdam Zuidoost aan AXA Investment Managers – Real Assets, handelende namens een van haar klanten, Jaz in the City is een nieuw gelanceerd concept en onderdeel van de Steigenberger Hotel Group familie.

Kavel 17 is een ontwikkeling van G&S Vastgoed, bestaande uit een kantoor, het entreegebouw van het Ziggo Dome en het Jaz Hotel. De drie gebouwen, ontworpen door OeverZaaijer, liggen in een U-vorm aan het plein dat toegang biedt tot het Ziggo Dome. G&S Vastgoed heeft het kantoor “The New Loft Office” en het entreegebouw in 2012 opgeleverd. G&S rond hiermee weer een project af in Amsterdam Zuidoost, waar zij 35 jaar actief zijn en de komende jaren nog actief zullen zijn met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van ING Group en de transformatie van Het Zandkasteel in samenwerking met het consortium. Jaz Amsterdam is een 4 sterren+ hotel dat beschikt over 247 kamers en 11 suites, allemaal gekenmerkt door een unieke combinatie van moderne lifestyle en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Na de opening in november heeft het hotel een hoge bezetting van kamers. De bar met live muziek is een broedplaats voor nieuw muziekaal talent. Jaz heeft een goed restaurant, conferencefaciliteiten en een spa. Daarnaast biedt het hotel directe toegang tot het Ziggo Dome.

Jaz Amsterdam is het eerste hotel dat geëxploiteerd wordt onder de nieuwe merknaam “Jaz in the City” van de groep. Puneet Chatwal, CEO van Steigenberger Hotels AG, verklaarde: “De opening van het eerste hotel onder onze nieuwe merknaam Jaz in the City markeert een belangrijke fase in onze uitbreidingsplannen en vormt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Steigenberger Hotel Group. Naast Jaz Amsterdam zijn we bezig meer hotels te ontwikkelen in andere Europese metropolen.”

AXA Investment Managers- Real Assets, de leidende portfolio en asset manager in Europa heeft de acquisitie afgrond namens een van haar klanten. Alphons Spaninks, Head of Transactions & Asset Management in Nederland verklaarde “ De attractiviteit van Amsterdam als zakelijk en leisure bestemming in Europa is een sterke driver voor de lokale hotelmarkt. We verwachten dat het `Jaz in the City’ niet alleen profijt zal ondervinden van de toegenomen zakelijke activiteiten in het ArenA gebied, maar zeker ook van het naastgelegen concertpodium Ziggo Dome. Deze investering zal naar verwachting onze klant een stabiele basis inkomstenstroom leveren met een mogelijke upside. Na de aankoop van het NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky twee jaar geleden voor andere klanten, is dit hotel weer een mooie aanvulling op de door AXA IM – Real Assets gemanagede portefeuille.”

Betrokken partijen
Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten heeft de verkooptransactie namens G&S Vastgoed tot stand gebracht. NautaDutilh heeft verkoper juridisch geadviseerd en Loyens & Loeff heeft de juridische advisering namens koper uitgevoerd.

 

http://www.gensvastgoed.nl/nieuws/#.VpQKs33hDnB

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?