DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield beëindigen fusiegesprekken

0

DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield hebben besloten de gesprekken over de voorgenomen fusie van de Nederlandse operaties, niet voort te zetten.

Beide partijen zijn overeengekomen dat het voor de korte termijn cruciaal is de aandacht te concentreren op eigen prioriteiten en verdere vertraging in de integratie zou leiden tot onzekerheid. Een fusie is een intensief traject, waarbij het succes in grote mate wordt bepaald door de basis die bij aanvang wordt gelegd. Daarbij vonden de Nederlandse fusiegesprekken plaats tegen de achtergrond van de uitgebreide wereldwijde integratie, die onlangs succesvol is afgerond. Recente publiciteit over het onderzoek naar twee taxaties die tien jaar geleden zijn uitgevoerd door DTZ Zadelhoff, voegde een extra dimensie toe aan een toch al complex en tijdrovend proces, ondanks het vertrouwen in een positieve afloop van deze zaak.

Het voornemen tot een integratie van de Nederlandse operaties van beide vastgoedbedrijven werd oktober vorig jaar bekend gemaakt en was een gevolg van de overname van Cushman & Wakefield door het consortium van eigenaren van DTZ in september 2015. De wereldwijde fusie van Cushman & Wakefield en DTZ is afgerond en het consortium van eigenaren heeft haar minderheidsbelang in DTZ Zadelhoff verder uitgebreid door de overname van het belang van de oprichter van DTZ Zadelhoff, Cor van Zadelhoff.

Beide bedrijven zullen volledig onafhankelijk van elkaar in de Nederlandse markt blijven opereren. De dienstverlening vanuit het wereldwijde netwerk voor opdrachtgevers van DTZ Zadelhoff wordt voortgezet.

Jeroen de Bruijn, voorzitter Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff: “Een fusie is nooit een doel op zich geweest, maar het is jammer dat we nu niet tot de gewenste samenwerking kunnen komen. Je moet echter ook eerlijk onder ogen zien dat de factor tijd op een gegeven moment tegen je gaat werken. Je kunt je eigen mensen en klanten niet zo lang in het ongewisse laten over de toekomst. We blijven nu met volle energie en vertrouwen verder bouwen aan onze marktleiderspositie en ons succes met het krachtige merk DTZ Zadelhoff. Daarnaast hebben we goede afspraken gemaakt om invulling te kunnen blijven geven aan ons internationale netwerk, nu en in de toekomst.”

John Forrester, Chief Executive EMEA, Cushman & Wakefield zegt: “Hoewel de gesprekken zijn beëindigd, blijven wij als aandeelhouder positief over de kracht van de Nederlandse markt en de belangrijke rol die DTZ Zadelhoff daarin speelt. Dit vertrouwen wordt duidelijk bevestigd door het feit dat onze eigenaar zijn belang heeft uitgebreid met de overname van het belang van Cor van Zadelhoff.”

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2016/q1-2016/nieuwsberichten-uit-het-eerste-kwartaal-van-2016/dtz-zadelhoff-en-cushman-wakefield-be%C3%ABindigen-fusiegesprekken/?page=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?