Sterke groei Altera Woningen met nieuwe aandeelhouders

0

De sectorportefeuille Woningen van Altera Vastgoed zal met € 280 miljoen groeien naar € 1 miljard door de inbreng van vermogen van nieuwe aandeelhouders en uitbreiding van het belang van bestaande aandeelhouders.

Per 1 januari 2016 zijn zes nieuwe aandeelhouders toegetreden in het sectorfonds Woningen van Altera Vastgoed met een totale beleggingsbehoefte van € 160 miljoen. Daarnaast hebben bestaande aandeelhouders per 1 januari 2016 nog uitbreidingswensen in de sector Woningen met € 120 miljoen.

De nieuwe toetreders betreffen vier Nederlandse pensioenfondsen, een verzekeraar en een andere professionele belegger.

René Hogenboom, algemeen directeur van Altera Vastgoed: “De wens van institutionele beleggers om in woningen te beleggen is de afgelopen twee jaar versneld toegenomen door het krachtige herstel van de woningmarkt en de ontwikkelingen in andere assetcategorieën als vastrentende waarden en aandelen. De mogelijkheid om binnen een kort bestek belegd te zijn, is tevens nogal doorslaggevend voor de keuze van partijen waarin wordt belegd. Wij hebben in de afgelopen periode er hard aan gewerkt de behoefte van onze bestaande aandeelhouders te kunnen honoreren en tegelijkertijd meer projecten aan onze pijplijn toe te voegen om ook nieuwe aandeelhouders te kunnen conveniëren. Daarbij hebben wij de gewenste portefeuillestructuur en de kwaliteitscriteria voor marktgebieden en soorten objecten sterk gehandhaafd. Succesvolle verwervingen van te realiseren projecten, en daarnaast bestaand vastgoed van corporaties, hebben geleid tot een versnelling van beleggingsmogelijkheden en een pijplijn die nieuwe toetredingen mogelijk maakt. Het betreft binnenstedelijke projecten in de Randstad, voornamelijk appartementen maar ook eengezinswoningen. De portefeuille is daardoor relatief jong ten opzichte van de peers en beschikt tevens over 100% groene energielabels”.

 

http://www.alteravastgoed.nl/nieuws/1381/sterke-groei-altera-woningen-met-nieuwe-aandeelhouders.html

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?