Ymere verkoopt groot deel bezit in regio Alkmaar aan Woonwaard

0

Ymere verkoopt het bezit om zich te concentreren op een aaneengesloten woningmarktgebied in de noordelijke randstad. Dit is in lijn met de nieuwe Woningwet, die grenzen stelt aan het werkgebied van corporaties. Voor Woonwaard, de grootste corporatie in de regio Alkmaar, is de overname een logische aanvulling van de portefeuille.

De transactie omvat naast de ruim duizend sociale huurwoningen ook vier bedrijfspanden en een verzorgingshuis. De woningen, die staan in Sint Pancras, Koedijk, Alkmaar, Heerhugowaard en Noord-Scharwoude, worden per 1 februari overgedragen aan Woonwaard. De betrokken huurders zijn inmiddels geïnformeerd.

Van links naar rechts: Ber Bosveld en Karin Laglas (statutaire directie van Ymere) en Pierre Sponselee, directeur bestuurder van WoonwaardYmere gebruikt de opbrengst van de verkoop onder meer voor nieuwe investeringen en het aflossen van leningen. Woonwaard kan de lening voor de overname financieren uit de lopende exploitatie. De aankoop heeft daarmee geen gevolgen voor investeringen, onderhoud of huurbeleid.

De huurwoningen in de vrije sector en overig commercieel vastgoed van Ymere in de regio Alkmaar worden naar verwachting in een later stadium verkocht.

 

https://www.ymere.nl/over-ymere-2/nieuws/nieuwsbericht.html?id=205

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?