Syntrus Achmea verwerft Haussmann-gebouwen in Parijs

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar opdrachtgevers twee prime residentiële gebouwen gekocht aan Place Victor Hugo in het 16e arrondissement in het centrum van Parijs.

De portefeuille van circa 10.000 vierkante meter bestaat uit 43 appartementen, vier winkelunits en zes kantoren, gebouwd in de bekende Haussmann-stijl.

“Het 16e arrondissement, dichtbij de Avenue des Champs-Élysées en de Arc de Triomphe, is een zeer gewilde buurt”, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. “Parijzenaars wonen, werken, winkelen en dineren hier graag. Wij verwachten dat dit vastgoed goed zal performen in de portefeuille, zeker nu de markt verder aantrekt.”

Syntrus Achmea heeft een langjarige internationale ervaring in indirecte investeringen. De acquisitie in Parijs vloeit voort uit de strategie om namens klanten ook direct in core buitenlands vastgoed te beleggen. In dat kader werd eerder in Duitsland een woningportefeuille verworven, gevolgd door een portefeuille hoogwaardig winkelvastgoed in Parijs, Bordeaux en Toulouse in 2014. Jagersma: “Wij blijven zoeken naar mogelijkheden in West-Europa, met name in Frankrijk en Duitsland.”

De investering is gedaan in samenwerking met BNP Paribas REIM, die optreedt als fondsbeheerder en als asset manager. ING Real Estate Finance heeft de langjarige financiering verstrekt. Notaris Etude Thibierge en advocatenkantoor Baker & McKenzie hebben bij de aankoop geadviseerd.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Syntrus-Achmea-verwerft-Haussmann-gebouwen-in-Parijs.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?