Provast en First Sponsor ontwikkelen 360 appartementen Rotterdam

0

Transformatie kantoorgebouw Boompjes 55-57.

Provast en een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited uit Singapore transformeren kantoorgebouw Boompjes 55-57 in Rotterdam tot 360 appartementen. Het ontwerp wordt de komende maanden uitgewerkt.

Het kantoorgebouw aan de Boompjes ligt op een prominente plek aan de Maas en de herontwikkeling zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de reeds indrukwekkende skyline van Rotterdam. First Sponsor Group Limited en zijn mede-investeerders hebben het gebouw eind 2015 als onderdeel van de Delta Lloyd kantoorportefeuille verworven. Het kantoor van circa 12.000 m² wordt herontwikkeld tot twee nieuwe landmark woontorens van in totaal circa 360 appartementen en een commerciële plint met horeca en retail.

Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. Dit zullen zowel koop- als huurappartementen zijn. Onderin het gebouw komen diverse voorzieningen, bijvoorbeeld een restaurant met een geweldig zicht over de Maas.

Martijn Dirks, partner bij Provast: “Wij denken met dit nieuwe project een waardevolle toevoeging te leveren aan het levendige stadsklimaat van Rotterdam. Het complex ligt aan het water én op loopafstand van de Markthal. Duurzaamheid, levendigheid en architectonische kwaliteit zijn wederom belangrijke thema’s bij deze ontwikkeling. Projecten als deze passen perfect in de toenemende trend van verstedelijking.”

Neo Teck Pheng, Group CEO at First Sponsor Group Limited: “We are pleased to have the opportunity to embark on this exciting development with the developer of the famous Market Hall of Rotterdam. Together with Provast, we hope to do our part to promote an enriched city living experience in Rotterdam with the million dollar view of the River Maas.”

 

http://provast.nl/provast-en-first-sponsor-ontwikkelen-360-appartementen-rotterdam/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?