Bouwinvest Residential Fund koopt 151 vrije sector huurwoningen in woontoren UP:TOWN

0

Bouwinvest ondertekende, namens het Bouwinvest Residential Fund, een overeenkomst met HD | Advies, ontwikkeling en realisatie B.V. en Stebru Transformatie voor de afname van 151 middeldure vrije sector huurwoningen, 895 m² aan commerciële ruimte en 92 parkeerplaatsen, in de 100 meter hoge woontoren UP:TOWN.

UP:TOWN zal een nieuwe eyecatcher vormen op het Wijnhaveneiland, centraal gelegen tussen het centrum, de Maas, de Witte de Withstraat en de Oude Haven. Dit gebied ontwikkelt zich in hoog tempo tot een aantrekkelijk centrum stedelijk gebied voor iedereen die wil genieten van het enerverende Rotterdamse stadsleven.

De overeenkomst betreft 151 van in totaal 175 woningen. De overige woningen zullen in de markt worden gezet voor de particuliere verkoop. De start van de bouw vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2016. HD treedt bij dit project op als conceptontwikkelaar en architect en Stebru Transformatie als ontwikkelend aannemer. ABC Capital adviseerde beide partijen tijdens de ontwikkeling en begeleidde het verkoopproces.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest, is blij met deze overeenkomst. “Dit is voor het Residential Fund een mooie aanwinst. De woningen liggen in het centrum met grootstedelijke voorzieningen binnen handbereik. Door de hoogte en de zorgvuldige architectonische uitwerking is het gebouw onderscheidend, en zal het een nieuw baken vormen in de skyline van Rotterdam.”

Stebru en HD zijn zeer verheugd dat door de gezamenlijke inspanningen het plan na een lange voorbereidingsperiode daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden en daarmee een kwalitatief hoogwaardige bijdrage wordt geleverd aan het middensegment van de Rotterdamse huurmarkt.

 

http://www.bouwinvest.nl/nieuws/laatste-nieuws/2015/overeenkomst-voor-151-vrije-sector-huurwoningen-in-nieuw-icoon-uptown-in-rotterdam/

Share.

Comments are closed.