Icon Real Estate koopt kantoren- en retailcomplex New Babylon in Den Haag

0

Icon Real Estate heeft het kantoren- en retailcomplex New Babylon gekocht van Babylon Den Haag B.V. Icon is de prime vastgoedportfolio van Victory Advisors en is gericht op de Benelux.

Het verkochte complex bestaat uit twee kantoorgebouwen, City Offices (15.428 m²) en Center Offices (18.611 m²). Daarnaast bevat het complex een winkelcentrum (11.429 m²) gelegen op de begane grond en eerste verdieping. De kantoren zijn onder meer verhuurd aan TNO en NLO. Huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Mango, Vero Moda, Cool Cat, AKO, SPAR en De Tuinen.

New Babylon, direct gelegen naast Station Den Haag Centraal, werd tussen 2003 en 2012 volledig gerenoveerd en uitgebouwd tot een multifunctioneel en hoogwaardig complex. Er werden twee kantoorgebouwen en twee woontorens van respectievelijk 100 en 140 meter hoog om het oorspronkelijke gebouw heen gebouwd en het winkelcentrum werd uitgebreid. Het complex heeft daarmee een ware metamorfose ondergaan.

Naast het complex heeft Icon ook de WKO-installatie verworven. Deze installatie levert warmte en koude aan geheel New Babylon, inclusief de woningen en het gebouw van Leiden University College The Hague.

Victory Advisors werd geadviseerd door Rutgers & Posch, Deloitte, Heren2 en CBRE. Babylon Den Haag B.V. werd geadviseerd door Houthoff Buruma, Meijburg & Co en JLL.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/787/icon-real-estate-koopt-kantoren-%20en-retailcomplex-new-babylon-in-den-haag

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?