Delta Lloyd verkoopt winkelportefeuille voor 273 mln

0

Delta Lloyd heeft haar portefeuille beleggingen in winkelpanden voor € 273 mln verkocht aan European Property Investors Special Opportunities 4 (EPISO 4) . Episo is een nieuw fonds met een value-add/opportunistische strategie, geadviseerd door de pan-Europese vastgoedmanager Tristan Capital Partners. Sectie5 Investments, gevestigd in Amsterdam, is als mede-investeerder bij de transactie betrokken en zal daarnaast fungeren als lokale operationele partner die de joint venture bij het asset management en andere initiatieven adviseert. De vijftien winkelgebieden bevinden zich met name in de Randstad. De objecten beslaan in totaal 120.400 m2 aan winkelruimte en zijn verhuurd aan grote retailers als Ahold, Jumbo, Action, Hema en Blokker.

De grotere winkelcentra in de portefeuille worden allemaal geankerd door één of twee supermarkten. Het vastgoed is gelegen in Amstelveen, Beverwijk, Diemen, Geleen, Gorinchem, Hilversum, Lelystad, Maastricht, Ridderkerk (2), Rijswijk, Uithoorn, Utrecht en Zeist (2). Bij tien locaties gaat het om winkelcentra gericht op dagelijkse boodschappen, in het stadscentrum of in drukbevolkte randgemeenten rond de vier grote steden in Nederland. Bij de resterende vijf locaties betreft het winkelstraten in kleinere steden.De transactie is een van de grootste retail vastgoeddeals in Nederland dit jaar.

EPISO 4 en Sectie 5 Investments werden geadviseerd door Houthoff Buruma, Cushman & Wakefield en PwC m.b.t. de juridische, commerciële en fiscale aspecten van deze transactie. CBRE trad op als adviseur van de verkoper.

 

http://nieuws.cbre.nl/delta-lloyd-verkoopt-winkelportefeuille-voor-273-mln/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?