Gemeente Tilburg en AM tekenen overeenkomst voor ontwikkeling 380 woningen in Dalem-Noord

0

De gemeente Tilburg en gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van circa 380 eengezinswoningen in het gebied Stadsrand Dalem-Noord. In de overeenkomst wordt de afspraak gemaakt dat de gemeente voor Stadsrand Dalem Noord een bestemmingsplan in procedure gaat brengen en een stedenbouwkundig plan laat opstellen. Naar verwachting kunnen de eerste woningen in 2017 gebouwd gaan worden.

Wethouder Berend de Vries: ‘De invulling van Stadsrand Dalem is een belangrijke nieuwe ontwikkeling voor het stadsdeel Reeshof. Het plan biedt een grote variatie aan woningen in diverse typen en prijsklassen, dus voor elk wat wils. Met de uitwerking van het stedenbouwkundig plan en het opstarten van de bestemmingsplanprocedure zetten we nu samen met gebiedsontwikkelaar AM de volgende stap.’

Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: ‘Het plan voor de ontwikkeling van de woningen in Dalem-Noord in Tilburg past goed in de focusstrategie van AM, waarin wij ons richten op versterking in het economisch kerngebied, waaronder de Brabantse stedenrij. Deze locatie wordt naar onze overtuiging een aantrekkelijke woonomgeving. Wij zullen bijzondere woningen aanbieden die naadloos aansluiten op de vragen in de markt.’

Woningaanbod
Stadsrand Dalem-Noord wordt opgebouwd uit meerdere rustige, samenhangende en groene woonbuurten. AM is van plan in het gebied eengezinswoningen aan te bieden, waarbij de koper kan kiezen uit meerdere stijlen en varianten. Er komt een mix van rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Het gaat om woningen vanaf 400 m3 (tussenwoning) tot en met 650 m3 (vrijstaande woning). Er komt een geluidwerende voorziening tussen de Burgemeester Letschertweg en de nieuwe woonbuurten.

Dalem-Noord
Stadsrand Dalem-Noord, gesitueerd aan de westzijde van Reeshof, is het gebied dat wordt omsloten door de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef, de Reedijkdreef/ Renesselaan / Soerendonklaan en de Middeldijkdreef. Het plan is op te delen in circa tien fasen. De realisatie van het totale plangebied zal maximaal vijftien jaar in beslag nemen. Het plan zal per fase inspelen op de vraag uit de markt naar bepaalde typen woningen.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?