Provast contracteert Ouwehand Bouw Groep en STEK voor Lisse centrum

0

Realisatie van 46 huurwoningen als onderdeel van ’t Nieuwe Havenkwartier.

Op 15 december heeft Provast met Ouwehand Bouw Groep een aanneemovereenkomst getekend voor het realiseren van 46 huurwoningen in ’t Nieuwe Havenkwartier in Lisse. Tegelijkertijd is de koopovereenkomst met Woonstichting STEK getekend voor afname van de woningen.

Het project maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van ‘t Nieuwe Havenkwartier in het centrum van de gemeente Lisse. De huurwoningen zijn bestemd voor de sociale sector. Naar verwachting kan medio mei worden begonnen met de sloop van de voormalige veilinghallen. Dit zal maximaal twee maanden in beslag nemen. Hierna kan worden gestart met de bouw.

De bouw van de woningen en appartementen in de vrije sector zal hierna starten. Nog dit jaar start de pre-sale waarbij geïnteresseerden geïnformeerd worden en het plan wordt getoetst. De ontwikkeling van het gehele gebied zal circa twee jaar in beslag nemen.

’t Nieuwe Havenkwartier
De huidige Hobaho locatie wordt getransformeerd tot een hoogwaardig gebied met 136 woningen. Het plan bestaat uit 39 eengezinswoningen, 46 sociale huurwoningen, 24 vrije sectorappartementen en 47 zorgwoningen. Een goede mix voor verschillende doelgroepen in eigentijdse, fraaie architectuur die gekenmerkt wordt door verscheidenheid in vormgeving. Door hergebruik van bestaande elementen wordt gerefereerd aan de geschiedenis van de plek. Hiermee ontstaat een verbinding tussen oud en nieuw en krijgt Lisse er een waardevol centrumgebied bij. Soeters van Eldonk Archtitecten is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan, KVDK Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bebouwing.

Met het project is een investeringsvolume van 28 miljoen euro gemoeid.

 

http://provast.nl/provast-contracteert-ouwehand-bouw-groep-en-stek-voor-lisse-centrum/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?