NSI verkoopt 28 niet strategische panden in 2015

0

NSI N.V. (“NSI”) heeft het afgelopen jaar in totaal 28 niet strategische panden verkocht. In totaal gaat het om circa 78.000 m² kantoorruimte, 8.400 m² bedrijfsruimte en circa 2.000 m² winkelruimte. De totale opbrengst van de betreffende verkopen bedraagt circa € 51,3 miljoen. De asset rotatie strategie van NSI is gericht op het verhogen van de gemiddelde kwaliteit van de portefeuille.

In de eerste negen maanden van 2015 rondde NSI onder meer de verkoop van de non-core portefeuille af, waarmee 14 slecht renderende kantoorpanden (43.000 m²) verkocht werden. Daarnaast werden 5 kantoorpanden verkocht in respectievelijk Zeist (Montaubanstraat), Amsterdam (Karel du Jardinstraat), Roosendaal (Bovendonk), Nieuwegein (Villawal) en Hoorn (Nieuwe Steen), en 2 bedrijfsruimten in Rotterdam (Cairostraat) en Amersfoort (Hardwareweg).

In aanvulling hierop zijn recent 6 kantoorpanden verkocht in Amsterdam (Delflandlaan), Den Haag (Laan Copes van Cattenburch), Heerhugowaard (Gildestraat), Zoetermeer (Koraalrood), Utrecht (Kanaalweg) en Velp (Arnhemsestraatweg). Daarnaast werd een winkelobject in Rotterdam, bestaande uit een supermarkt met 2 winkelunits (Zevenkampse Ring), verkocht nadat deze locatie na een herontwikkeling in 2012 was uitgebreid en geoptimaliseerd. De gemiddelde verkoopprijs van deze objecten lag rond de boekwaarde. De jaarlijkse bruto huuropbrengsten van deze recent verkochte panden bedroegen in totaal € 1,5 miljoen.

Anne de Jong, CIO van NSI licht toe: “We hebben in 2015 grote stappen gezet in het verbeteren van de kwaliteit van onze portefeuille door middel van asset rotatie. De kantoorpanden die we in 2015 hebben verkocht kenden een hoge leegstand van gemiddeld 64% en een relatief lage kwaliteitsscore. Tegelijkertijd hebben we in oktober van dit jaar 8 kwalitatief hoogwaardige kantoorpanden aangekocht, waarmee we het aandeel ‘core panden’ en onze vertegenwoordiging in de Randstad in de kantorenportefeuille aanzienlijk hebben verhoogd.”

De asset rotatie strategie houdt in dat NSI panden verkoopt die geoptimaliseerd zijn of wanneer benodigde investeringen niet tot het vereiste rendement zullen leiden. Zodoende kan NSI middelen herinvesteren in panden waar zij op basis van haar actieve management waarde kan creëren.

 

http://www.nsi.nl/nl/nieuws/nsi-verkoopt-28-niet-strategische-panden-in-2015

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?