500ste BREEAM-NL certificaat is voor Timmerhuis

0

Sinds de introductie van BREEAM-NL in Nederland in 2010 heeft keurmerkbeheerder Dutch Green Building Council inmiddels 500 certificaten afgegeven. Het 500ste BREEAM-NL certificaat is voor het Rotterdamse Timmerhuis, dat afgelopen week officieel haar deuren opende. Het Timmerhuis heeft een 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat verworven.

BREEAM-NL
De afgelopen vijf jaar is het aantal afgegeven certificaten exponentieel gegroeid. Lag het aantal certificaten voor nieuwe gebouwen begin 2012 op nog op 30, inmiddels is het aantal Nieuwbouwcertificaten gestegen tot 330. Met de afgegeven certificaten voor BREEAM-NL In-Use, Gebied en Sloop & Demontage staat de teller op 500. Dat is meer dan 3.500.000 vierkante meter vloeroppervlak. De doelstelling is om in 2020 minstens 10.000.000 vierkante meter te hebben verduurzaamd met BREEAM-NL.

Het Timmerhuis
Het Timmerhuis wordt door Heijmans bestempeld als het meest duurzame mixed use gebouw van Nederland. Het Timmerhuis is voor Rotterdam een plek van groot historisch belang. Het is de plek waar de wederopbouw van de stad werd geregisseerd na de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) opent het Timmerhuis waar wonen, werken, cultuur en ontspannen samenkomen in één gebouw. Het Timmerhuis is het onderkomen van Museum Rotterdam, verschillende winkels en horeca. Op de eerste tot en met de vijfde verdiepingen bevinden flexibele werkplekken voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam. Er bevinden zich 84 appartementen in het Timmerhuis, die allemaal verkocht zijn.

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/500ste-breeam-nl-certificaat-timmerhuis

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?