HEMA opent 700e winkel op Utrecht Centraal Station

0

10 HEMA-winkels op stations.

HEMA opent vandaag haar 700ste winkel gevestigd op het Centraal Station van Utrecht. De winkel heeft een prominente plek in de centrale hal van het station tussen de opgang naar spoor 14/15 en spoor 10/11 en heeft een specifiek op de reiziger gericht assortiment.

De winkel op Utrecht CS is de tiende high traffic HEMA in Nederland op een NS-station waarbij dit de eerste is die gebaseerd is op de succesvolle internationale HEMA formule (HINT). Het concept heeft de verschillende leefruimtes in een huis als uitgangspunt. In deze winkel zijn dat: eten en drinken, dames, heren, bureau, onderweg, wonen. p deze manier vindt de klant makkelijk zijn weg in de winkel, ook als deze er voor het eerst is.

Het assortiment voor onderweg en thuis
In de HEMA winkel op Utrecht CS is een vast basis assortiment van zaken die je nodig hebt onderweg, zoals nog even snel een nieuwe panty, telefoonkabeltje, paraplu of lippenstift en iets lekkers voor onderweg. Maar ook dat wat je nodig hebt als je ’s avonds thuis komt; een maaltijdsalade of een lekker flesje wijn.

CEO HEMA, Tjeerd Jegen en Barend Kuenen, directeur Retail en Services NS stations verzorgden vandaag om 10.00 uur de opening.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “De teller staat nu op maar liefst 700 winkels in 7 landen. HEMA is een echt internationaal bedrijf geworden. Het is extra leuk dat de 700ste
vestiging in Nederland is en op een unieke locatie: Utrecht CS. Dit soort high traffic locaties zullen voor HEMA het uitgangspunt zijn in haar expansie in het buitenland waarbij echter ook weer gekeken wordt naar mogelijkheden tot uitbreiding in eigen land.”

Barend Kuenen, directeur Retail en Services NS Stations: “HEMA is een formule die goed aansluit bij de wensen van onze reizigers. Door stations te voorzien van aantrekkelijke winkels en voorzieningen, kunnen reizigers van reistijd meer eigen tijd te maken.”

Het Centraal station van Utrecht ondergaat een geweldig grote transformatie. HEMA is trots om een van de toonaangevende merken te mogen zijn op het grootste vervoersknooppunt van Nederland. Per jaar maken er jaarlijks zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal neemt naar verwachting toe tot zo’n 100 miljoen reizigers in 2030. Utrecht Centraal wordt vanaf 2016 de plek waar trein, bus en tram naadloos op elkaar aansluiten.

 

https://www.hema.net/documents/2181707/2193572/Persbericht+-+HEMA+opent+winkel+Utrecht+CS.pdf/34dba7b4-673d-4192-b275-585c0d523fc3

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?