Ballast Nedam samen met Belgische ViRiX aan de slag in Maastricht

0

Voormalige KPN-locatie wordt betrokken bij Groene Loper
In het centrum van Maastricht Oost gaat Ballast Nedam, samen met het Belgische ViRiX, het voormalige KPN-terrein tussen de Noormannensingel en de toekomstige Groene Loper ontwikkelen. Het terrein heeft een oppervlakte van ca. 15.000 vierkante meter. Er zullen 100 tot 150 woningen gerealiseerd worden. De Groene Loper is de naam van de bovengrondse herinrichting van de A2-tunnel die eind 2016 in gebruik zal worden genomen.

Door de tunnel gaat 80% van het huidige verkeer straks ondergronds en ontstaat bovengronds een woonerfklimaat in een parkachtige omgeving. Voor de Groene Loper kunnen in totaal ca. 1.000 nieuwe wooneenheden worden gebouwd. Daarvan worden nu de eerste 100 tot 150 op de nieuwe locatie gebouwd die, met een knipoog naar de Noormannensingel, de werknaam Vikingsite heeft gekregen. De bouw wordt een mix van stadswoningen, woon-werkwoningen en appartementen van 4 tot 7 bouwlagen. Binnen bepaalde planologische randvoorwaarden zijn ook andere functies zoals dienstverlening en onderwijs mogelijk.
Het plan kan rekenen op planologische medewerking van de gemeente Maastricht. Het bestemmingsplan staat voor 2016 op het programma om vervolgens in 2017 stapsgewijs met de nieuwbouw te beginnen.

Rob de Jong, projectdirecteur Groene Loper namens Ballast Nedam: ‘De Vikingsite ligt in het hart van het plangebied en betekent een aanwinst voor de Groene Loper. Het is een van de eerste percelen die wij gaan ontwikkelen. Dat is goed nieuws voor de stad en direct omwonenden. Ons doel is om, direct na ingebruikname van de tunnel, de A2-wijken die ooit door de snelweg gescheiden waren weer tot één gebied te helen waar het prettig wonen, werken en vertoeven is.’

Ballast Nedam is ook partner van Avenue2, het consortium dat de Groene Loper voor het project A2 Maastricht realiseert. De ontwikkeling van de Vikingsite zal aansluiten op die van de Groene Loper, maar wordt uitgevoerd door Ballast Nedam en ViRiX NV. Deze Belgische vastgoedontwikkelaar ontwikkelt kantoor en residentiële projecten in Vlaanderen en Brussel en heeft een ruime ervaring en expertise opgebouwd in de herbestemming van vervallen of in onbruik geraakte locaties.

 

http://www.ballast-nedam.nl/nieuws/2015/12/15/ballast-nedam-samen-met-belgische-virix-aan-de-slag-in-maastricht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?