Rotterdam viert opening van het Timmerhuis

0

Een multifunctioneel gebouw in het hart van de stad met kantoren, museum, appartementen, winkels en horeca. Het Timmerhuis is een ontwikkeling van de gemeente Rotterdam en kenmerkt zich door een innovatief ontwerp van glas en staal van architectenbureau OMA. Een combinatie van nieuwbouw en monumentale oudbouw, dat ook wel ‘wolk van pixels’ wordt genoemd.

Epicentrum
De openingshandeling werd verricht door wethouder Schneider van Stedelijke Ontwikkeling, architect Reinier de Graaf, Heijmans directeur Peter van der Gugten en bewoner Ossip van Duivenbode. Zij gaven het startsein voor het aanlichten van het Timmerhuis door kilometerslange laserstralen vanuit 4 richtingen in de stad. Het opvallende lichtobject staat symbool voor de bijzondere rol van het gebouw in het verleden en de toekomst van Rotterdam, en zal het hele weekend te zien zijn in grote delen van de stad. Het Timmerhuis was het epicentrum van de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog.

Multifunctionele ‘mini-stad’
De afgelopen jaren heeft Rotterdam met een grootscheepse vernieuwing de levendigheid teruggebracht naar het hart van de stad. Door een strategie van verdichting van de binnenstad brengt Rotterdam trekt bewoners en functies naar het centrum. Het Timmerhuis is symbool van deze ontwikkeling. In één gebouw kunnen mensen zowel wonen, werken, ontmoeten als ontspannen. Een plek waar mensen met plezier naar toekomen, zowel overdag als ‘s avonds.

Duurzaam
Het Timmerhuis is één van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Het gebouw is beloond met het BREEAM ‘Excellent’ certificaat. Het gebouw haalde een duurzaamheidsscore van 75,1% en krijgt daarmee 4 sterren. Het is het hoogst gecertificeerde multifunctionele gebouw van zijn soort in Nederland. Er zijn in Nederland slechts een kleine 40 gebouwen opgeleverd met 4 of 5 sterren.

Rol Heijmans
Heijmans is gedurende het project verantwoordelijk geweest voor het uitwerken van het ontwerp en de realisatie. Kenmerkend is de integrale aanpak waarin de disciplines Vastgoed, Woningbouw, Utiliteit en Civiel van Heijmans succesvol hebben samengewerkt om dit project te realiseren voor de gemeente Rotterdam. Komende 15 jaar is Heijmans verantwoordelijk voor de onderhoud van het pand.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/rotterdam-viert-opening-van-het-timmerhuis/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?