Bouw Pontsteiger officieel van start

0

Gemeente Amsterdam, Bouwinvest en ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs hebben gisteren het officiële startsein gegeven voor de bouw van Pontsteiger, één van de hoogste woongebouwen in Amsterdam.

Het slaan van de eerste heipalen zijn vooraf gegaan door maanden aan voorbereidingen voor het maken van de bouwkuip. Het markante gebouw naar ontwerp van Arons en Gelauff Architecten bestaat uit 366 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 m2 en 440 m2 op de bovenste acht verdiepingen. Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund is belegger van 300 vrije sector huurappartementen, inclusief separate bergingen en 165 parkeerplaatsen in de ondergrondse garage.

Op de begane grond komen hoogwaardige horeca en publieksfuncties. Uniek aan het project is niet alleen de vorm, de hoogte en uitstraling maar ook de lage EPC-eis van 0,25.

Veel publiciteit
Pontsteiger kan op veel publiciteit rekenen sinds bekend is geworden dat vier appartementen in de top van het gebouw als een gecombineerd penthouse van in totaal 1.440 m2 wordt verkocht. Het prijskaartje van meer dan tien miljoen euro maakt dat dit één van de duurste penthouses in Nederland is. De oplevering van Pontsteiger staat gepland in november 2017.

 

http://www.duravermeer.nl/nieuws/bouw-pontsteiger-officieel-van-start

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?