Tribes Eindhoven beste flexplek van Nederland

0

Tribes Eindhoven is de winnaar van de eerste Nationale Flexplektest. De jury roemt de Brabantse locatie van het bedrijf om een ‘geweldig totaalconcept’. Daarbij komt een ‘buitengewoon vriendelijke’ ontvangst en geweldige catering.

De oprichter van Tribes, Eduard Schaepman, is “superblij”. “We proberen een zo goed mogelijke plek neer te zetten en dat we nu al zo’n prijs krijgen is een bevestiging dat we op de goede weg bezig zijn.” De eerste Tribes opende begin dit jaar. Met de prijs laat Schaepman een grote naam als Spaces(tweede) achter zich. Tribes werd eerder dit jaar al Sprout Challenger.

Jury
“Het verschil is prachtig om te zien”. zegt jurylid Jelle Drijver. “Op sommige plekken kom je binnen lopen en komt er direct een gastvrouw op je af met de vraag: ‘Goh, ik heb je hier nog niet eerder gezien, of wel?’ Terwijl je op andere locaties aan het zoeken bent terwijl de medewerkers je voorbij lopen.”

Plannen Tribes
Behalve als steun in de rug ziet Schaepman de prijs ook als hulp bij zijn toekomstplannen met zijn bedrijf dat ook in de 50 Challengers lijst staat dit jaar. “We zijn druk bezig om extra Tribes vestigingen neer te zetten. Deze waardering kan ons helpen met bijvoorbeeld de aandeelhouders om nog wat eerder de nieuwe locaties te openen.”

Eerder kondigde de Tribes oprichter al aan dat hij binnen een paar jaar 34 werkplekken wil hebben. Volgende week opent een vestiging in Brussel, de week daarna gevolgd door een locatie in Utrecht.

Naast Tribes werden Bagels & Beans in Haarlem en Boven de Balie in Amsterdam verkozen tot respectievelijk beste horecaflexplek en beste lokale flexplek.

Test
De test werd georganiseerd door Sprout en ASUS. “We zagen dat de flexibele werkplekken enorm in opkomst zijn, maar dat er geen plek is om deze goed te vergelijken”, zegt Stephanie Cleypool van ASUS. Samen met de NS en Microsoft werd een concept opgezet waarbij verschillende juryleden door het hele land flexplekken bezochten en testten.

Volgend jaar
Als het aan de aanwezigen van Asus ligt komt er volgen daar ‘zeker weer’ een flexplektest. Wie er dan in de jury zitten, dat is nog niet bekend. De eerste sollicitatie is al binnen. Schaepman, met een knipoog: “Nu heb ik gewonnen, dan kan ik volgend jaar niet meedoen, lijkt me. Dus dan maar als jurylid?”

 

http://www.sprout.nl/artikel/flexplekken/tribes-eindhoven-beste-flexplek-van-nederland

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?