Stichting Maasdelta Groep verkoopt Koninginnetoren in Rotterdam aan Coever Vastgoed

0

Stichting Maasdelta Groep heeft de Koninginnetoren in Rotterdam verkocht aan Coever Vastgoed. Het onaangebroken complex uit 2001 bestaat uit 82 meergezinswoningen en commerciële ruimten verdeeld over 26 verdiepingen en ligt op een prominente plek nabij het centrum van Rotterdam. Het complex is inpandig verbonden met het naastgelegen verzorgingscentrum Hoppesteyn. Capital Value adviseerde Maasdelta bij de verkoop. Houthoff Buruma heeft de verkoop juridisch begeleid.

“De verkoop van de Koninginnetoren past geheel in ons beleid als woningcorporatie om bezit buiten onze kerngemeenten af te stoten”, aldus René de Groot, directeur-bestuurder van Maasdelta. Chanine van Kleij, vastgoedadviseur Capital Value, die de verkoop begeleidde: “Rotterdam maakt sinds enkele jaren een positieve ontwikkeling door, waardoor woningbeleggingen in deze regio steeds aantrekkelijker worden. De interesse voor verwerving van dit complex kwam vanuit verschillende beleggersdoelgroepen. Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een woningcorporatie en een investeerder”.

Rob van der Sterren, managing director Coever Vastgoed: “Deze aankoop is een erg mooie aanvulling op onze portefeuille. Onaangebroken, relatief jonge wooncomplexen in dit huursegment in de Randstad zijn schaars en passen uitstekend in onze langjarige exploitatiestrategie”.

 

http://www.capitalvalue.nl/nl/nieuws/stichting-maasdelta-groep-verkoopt-koninginnetoren-in-rotterdam-aan-coever-vastgoed?news_id=299

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?