OVG Real Estate en G&S Vastgoed ontwikkelen het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep en transformeren Amsterdamse Poort

0

OVG Real Estate en G&S Vastgoed ontwikkelen het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost. Het huidige hoofdkantoor van ING, de Amsterdamse Poort ook wel bekend als het Zandkasteel, wordt getransformeerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

De keuze van ING voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Amsterdam-Zuidoost is een locatie waar ING zich, tussen haar klanten, in het hart van de samenleving bevindt. Zoals ING eerder bekend maakte wordt de nieuwe huisvesting ontwikkeld in lijn met de ondernemersgeest van het bedrijf, waarbij duurzaamheid, innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan. Het wordt een werkomgeving die mensen stimuleert en inspireert, en de samenwerking tussen de medewerkers werkzaam in de verschillende ING kantoren in Amsterdam-Zuidoost verder zal vergemakkelijken.

Het nieuwe hoofdkantoor van ING wordt ontwikkeld in een campusstijl en zal gerealiseerd worden aan de Frankemaheerd. De huidige kantoorgebouwen worden vervangen door een energiezuinig, toekomstbestendig en technologisch intelligent kantoorgebouw.

Na ING’s verhuizing van de Amsterdamse Poort naar het nieuwe hoofdkantoor zal een Consortium, bestaande uit G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate, de Amsterdamse Poort transformeren van kantoren naar een multifunctioneel programma met voornamelijk woningen. Het ontwerp van de transformatie wordt in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Max van Huut gerealiseerd. Hierdoor worden blijven de karakteristieke eigenschappen van het gebouw behouden. Met de totale transitie wordt 65.000 m² b.v.o. kantoor onttrokken en wordt tevens een grote impuls aan de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost gegeven. Er komen ruim 500 appartementen en in aanvulling daarop diverse (maatschappelijke) voorzieningen.

OVG Real Estate en G&S Vastgoed hebben gezamenlijk Frankemaheerd verworven, het Consortium heeft de Amsterdamse Poort verworven. De realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd staat gepland vanaf de tweede helft van 2016. ING zal het nieuwe hoofdkantoor in 2019 betrekken waarna direct met de transformatie van de Amsterdamse Poort zal worden gestart.

Betrokken partijen:
Naast OVG Real Estate en G&S Vastgoed als ontwikkelaars zullen de ondernemingen van VolkerWessels verantwoordelijk zijn voor realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd en de transformatie van de Amsterdamse Poort. Bij deze transactie zijn onder andere de volgende adviseurs betrokken: Allen & Overy en CBRE namens ING, Boekel de Nerée en Cushman & Wakefield namens Cairn Real Estate en namens het Consortium Loyens&Loeff, NautaDutilh, PWC en Rechtstaete.

Naast OVG Real Estate en G&S Vastgoed als ontwikkelaars zullen de ondernemingen van VolkerWessels verantwoordelijk zijn voor realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd en de transformatie van de Amsterdamse Poort. Namens verkoper van de Amsterdamse Poort heeft Cairn Real Estate de transactie begeleid. Adviseurs van verkoper zijn Boekel de Nerée en Cushman & Wakefield. Namens ING zijn Allen & Overy en CBRE betrokken en namens het Consortium Loyens & Loeff, Nauta Dutilh, PWC en Rechtstaete.

 

http://ovgrealestate.nl/news/2015/ovg-real-estate-and-g-s-vastgoed-develop-new-office-ing-groep-and-transform-amsterdamse-poort

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?