Grondruil op Zuidas impuls voor nieuwe bouwontwikkelingen

0

Op 26 november hebben de gemeente Amsterdam en SAX Vastgoed een overeenkomst getekend die grondruil mogelijk maakt in Zuidas. De basis van de ruil is dat de gemeente het erfpachtrecht van het Goldstar-kavel terugkrijgt. SAX Vastgoed krijgt in ruil daar voor twee kavels elders in het gebied. Op 7 december is deze grondruil notarieel van kracht geworden.

Met de grondruil wordt de weg vrijgemaakt voor nieuwe ontwikkelingen in Zuidas: het kantoorpand NoMAHouse op de hoek van de Gustav Mahlerlaan en de Parnassusweg en het woningbouwcomplex ‘Gershwin Brothers’, op de hoek van de De Boelelaan en de Buitenveldertselaan. Ook kan de rest van het Goldstar-gebied tot ontwikkeling worden gebracht.

Win/Win situatie
Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam is blij met deze uitkomst:
“We zijn jaren in gesprek geweest om dit rond te krijgen. Met deze overeenkomst krijgt de bouwontwikkeling in dit deel van Zuidas een nieuwe impuls. Voor alle betrokkenen levert dit een win/win situatie op.”

Extra impuls
SAX Vastgoed zal zowel het kantoorgebouw als het woningbouwcomplex ontwikkelen. Ton Boon, projectdirecteur Sax Vastgoed is trots: “ NoMa staat voor North of Mahlerlaan en met circa 14.000 m² hoogwaardige en BREEAM Excellent ontwikkelde kantoorruimte wordt NoMA House met recht een aanwinst voor het zakelijke gezicht van Amsterdam. In het project Gershwin Brothers, aan de overzijde van de Buitenveldertselaan, worden daarnaast 159 huurwoningen gerealiseerd, die de aandeelhouders (Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff) zelf in exploitatie zullen houden. Beide projecten bevatten volop ruimte voor voorzieningen in de plint en geven Zuidas een extra impuls als een gemengd woon- en werkgebied waar het ook nog goed verblijven is.”

Ontwikkeling Goldstarterrein
Het Goldstar-kavel, vernoemd naar de tennisvereniging die daar gevestigd was, is 2,7 hectare groot en essentieel voor het verder ontwikkelen van Zuidas. Het terrein ligt ten noorden van de Mahlerlaan, tussen de A10 Zuid, de Parnassusweg en het VU-MC. Door de grondruil kan daar een gemengd programma (180.000 m2 BVO) worden gerealiseerd met kantoren, wonen, hotel en voorzieningen. In 2014 is reeds gestart met de voorbereidingen van een stedenbouwkundige uitwerking van het gebied. Deze bevinden zich in een afrondende fase.

 

http://www.amsterdam.nl/zuidas/nieuws/2015/12-december/grondruil-zuidas/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?