Start ontwikkeling Deelplan 7 Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs

0

Op 3 december 2015 hebben de gemeente Lansingerland en Ontwikkelingscombinatie Westpolder Bolwerk (OCWB), een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed, de realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de eerste fase van deelplan 7 (Het Gouden Podium) in Berkel en Rodenrijs. Vanwege de aantrekkende woningmarkt wordt deelplan 7 versneld in ontwikkeling genomen.

Het Gouden Podium omvat in totaal circa 400 woningen en krijgt een eigen identiteit en uitstraling. Amvest en Kavel ontwikkelen en realiseren de woningen gefaseerd. De eerste fase omvat 69 eengezinswoningen. De start verkoop van de eerste 22 woningen is in januari 2016. Met de bouw wordt naar verwachting in april 2016 gestart. De gemeente Lansingerland heeft voor eigen rekening en risico een vmbo- en basisschool gerealiseerd in deelplan 7. Deze schoolgebouwen zijn inmiddels in gebruik genomen.

Het Gouden Podium (deelplan 7) is het vijfde deelplan in Westpolder Bolwerk dat OCWB ontwikkelt. Eerder werden de Gouden Griffelbuurt (deelplan 1), de Gouden Uilbuurt (deelplan 3) en het Gouden Hart (deelplan 4 Oost) succesvol gerealiseerd. De Gouden Harp (deelplan 5) is momenteel in ontwikkeling en in aanbouw.

In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de vinexwijk Westpolder Bolwerk (de Gouden Buurten). Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningontwerpen die qua sfeer een eenheid vormen. De gemeenschappelijke basis is een landelijke, traditioneel Hollandse stijl. Het totale plan voorziet in de bouw van circa 3.000 koop- en huurwoningen en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast worden verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school gerealiseerd. Op dit moment zijn circa 1.250 van de 3.000 geplande woningen en de scholen gerealiseerd. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/start-ontwikkeling-deelplan-7-westpolder-bolwerk-in-berkel-en-rodenrijs/

Share.

Comments are closed.