Bouw Fenixlofts in Rotterdam van start

0

Heijmans is gestart met de bouw van de Fenixlofts op het Katendrechtse Schiereiland in Rotterdam. Op Fenixloods I verrijzen 212 huur- en koop loftappartementen. In het bestaande deel van de loods komen voorzieningen, passend bij het culturele en culinaire karakter van de plek. Medio 2018 moet de bouw klaar zijn. De komst van de Fenixlofts is een nieuwe stap in de transformatie van Katendrecht.

Sterk woonmilieu
De ruim 100 jaar oude Fenixloodsen liggen tussen de Rijnhaven, de Rijnhavenbrug en de Veerlaan. Het woonaanbod bevat 78 huur- en 134 koopappartementen. Heijmans heeft de 78 huurappartementen verkocht aan Syntrus Achmea. De komst van de Fenixlofts is een sterke toevoeging voor de stad Rotterdam. Het woonmilieu biedt een goede mix van mensen afkomstig uit de stad en mensen die naar de stad toe trekken.

Mix-use
Naast de appartementen realiseert Heijmans een inpandige openbare parkeergarage met 227 parkeerplaatsen, waar bewoners en ondernemers een plek kunnen huren. De begane grond van de loods biedt plaats aan winkels en bedrijven, die aansluiten bij het huidige culturele en culinaire aanbod van het nabijgelegen Deliplein. Het aangrenzende Theater Walhalla blijft tijdens de bouw gewoon open.

Verbinding oud en nieuw
In het ontwerp blijven het robuuste en nostalgische karakter van de loods behouden. Fenixloods I krijgt aan de Rijnhavenzijde acht woonlagen, aan de Veerlaanzijde worden vijf woonlagen gebouwd. In de bestaande loods en in de verbindende laag tussen de oudbouw en de nieuwbouw worden ook appartementen gerealiseerd. Een van de uitdagingen in de bouw is de complexe staalconstructie, die als fundering gaat dienen voor de nieuwbouw en dwars door de bestaande loods geplaatst wordt. Het ontwerp is van Mei architects and planners uit Rotterdam.

Zelf bepalen
De koopappartementen van de Fenixlofts worden gebouwd op basis van modules, die horizontaal en verticaal zijn uit te breiden. De bewoner kan zo zijn appartement vrijwel volledig zelf indelen. De pioniers hebben hun visie en ideeën voor het ontwerp eerder in het proces al ingebracht en worden actief betrokken bij de programmering en gezamenlijke faciliteiten. Een typisch voorbeeld van vraaggerichte stedelijke ontwikkeling.

Katendrecht
Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. De grootschalige herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. Heijmans realiseerde eerder het Parkkwartier in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. De transformatie van Katendrecht en de Fenixloodsen onderstreept de kracht van Heijmans als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/bouw-fenixlofts-rotterdam-van-start/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?