Geneba investeert bijna € 60 miljoen in Nederlands logistiek vastgoedobject

0

Grootste logistieke single asset transactie van 2015.

Geneba Properties N.V. (“Geneba”) heeft voor bijna € 60 miljoen een logistiek vastgoedobject in ’s-Heerenberg gekocht. De aankoop markeert de grootste transactie op logistiek vastgoedgebied dit jaar in Nederland, zowel qua omvang van het object als qua volume van de investering.

De laatste aankoop van Geneba is strategisch gelegen op de Duits-Nederlandse grens, aan de A12 richting Duitsland en dichtbij de Rijn-Waal terminal in Emmerich. Het vastgoedobject in ’s-Heerenberg heeft een verhuurbaar oppervlak van 85.000 m2 en beslaat in totaal 158.000 m². Het is langjarig verhuurd aan de Wim Bosman Groep, een dochtermaatschappij van Mainfreight, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van opslag, distributie en logistiek met een beursnotering in Nieuw Zeeland.

Wulf Meinel, CEO Geneba: ‘Ik ben verheugd om deze aankoop in Nederland te kunnen aankondigen. Het is wederom een voorbeeld van de implementatie van onze strategie en onze focus op vastgoedobjecten voor logistieke dienstverleners en lichte industrie in onze thuismarkten, Nederland en Duitsland.’

Eindgebruikers, ontwikkelaars en beleggers richten zich meer dan ooit op dit soort strategische hubs. Hierdoor wordt de voorraad – ontwikkelingsgronden en bestaande bouw geschikt voor grootschalige multimodale locaties – steeds schaarser in Nederland. Dit leidt onvermijdelijk tot een krappere markt.
Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics, CBRE

Financiering
De aankoop is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue uit januari 2015. Een hypotheeklening is verstrekt door de ING Bank. Met deze nieuwe lening heeft Geneba haar leningenportefeuille verder gediversifieerd.

Geneba is tijdens het aankoopproces bijgestaan door Loyens & Loeff (juridisch) en CBRE en Cyclus Properties (vastgoedadvies). De verkoper is vertegenwoordigd door Boels Zanders (juridisch) en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardijk (vastgoedadvies).

 

http://nieuws.cbre.nl/geneba-investeert-bijna–60-miljoen-in-nederlands-logistiek-vastgoedobject/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?