‘Flexwerkerhypotheek via alle uitzendbureaus’

0

Alle uitzendbureaus moeten vanaf komende zomer een perspectiefverklaring kunnen verstrekken. Zo komen meer flexwerkers eerder in aanmerking voor een hypotheek.
Dit willen de initiatiefnemers van de perspectiefverklaring, uitzendorganisatie Randstad, hypotheekverstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis. ‘De gehele uitzendbranche moet afspraken maken over de voorwaarden waar flexwerkers van uitzendbureaus aan moeten voldoen voor een perspectiefverklaring’, zegt Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van Verenging Eigen Huis. ‘Ook moet het kwaliteitstoezicht daarop nog worden geregeld.’

Vooralsnog komen alleen flexwerkers na minimaal een dienstjaar bij uitzendorganisaties Randstad en Tempo Team en detacheerder Yacht in aanmerking voor een perspectiefverklaring. Deze geeft hypotheekverstrekkers een duidelijker beeld over de inkomenszekerheid van werknemers zonder vast contract. Of de perspectiefverklaring wordt verstrekt, hangt onder meer af van iemands opleiding, werkervaring, functie en de situatie op de arbeidsmarkt in de woon- en werkregio.

Bredere acceptatie
Sinds deze week kunnen flexwerkers met een perspectiefverklaring ook bij ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, Regiobank en SNS terecht voor een hypotheek. De afgelopen twee jaar was dit alleen bij Obvion mogelijk.

Nederland telt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zo’n 1,2 miljoen flexwerkers. Enkele honderdduizenden van hen werken niet voor een uitzendbureau, maar hebben bijvoorbeeld een tijdelijk contract.

 

https://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2015/628465-flexwerkerhypotheek-via-alle-uitzendbureaus/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?