Bouw 294 studentenwooneenheden in Presikhaaf van start

0

Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad.

Vandaag hebben SSHN en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen het startsein gegeven voor de grootste kantoortransformatie buiten de Randstad. Met het plaatsen van hun handafdruk in cement markeerden Gedeputeerde van de Provincie Gelderland Josan Meijers, wethouder van de gemeente Arnhem Gerrie Elfrink en directeur-bestuurder van SSHN Kees Stunnenberg de eerste handeling. De tegel met handafdrukken krijgt straks een plek in de centrale hal van de vernieuwde toren.

SSHN, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, heeft het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan het Gildemeestersplein 1 in Arnhem aangekocht. In de toren, gelegen in de wijk Presikhaaf, gaat Giesbers wooneenheden voor 294 studenten realiseren. Het betreft de transformatie van een kantoorgebouw van ruim 14.000 m² naar een woongebouw met studentenwooneenheden in verschillende woontypen: zelfstandige wooneenheden, groepswoningen en woonruimte voor mindervaliden. SSHN speelt hiermee in op de wens van de HAN en de gemeente Arnhem voor meer kwaliteit in het aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem. SSHN en Giesbers hebben de ambitie om een duurzaam en kwalitatief onderscheidend gebouw te realiseren; er wordt flexibel gebouwd met een energielabel A+ en tegen lage overheadkosten. Dat is uitsluitend te realiseren door in dit intensieve traject nauw samen te werken voor het beste resultaat. Met de transformatie komt er een einde aan de jarenlange leegstand en krijgt het gebouw weer een eigentijdse uitstraling. Deze huisvestingsoplossing geeft ook een positieve impuls aan de wijk Presikhaaf en aan de positie van Arnhem als kennisstad. De transformatie duurt 12 maanden. SSHN verwacht dat studenten begin 2017 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

Ketensamenwerking en integrale aanpak
De zo nauw mogelijke samenwerking vanaf het allereerste begin tussen opdrachtgever SSHN en de ketenpartners Giesbers, Croes, Rollecate, DKC en Tibo-Veen biedt de beste kans op een vlot en efficiënt verloop van het ontwerp- en bouwtraject. En ook een in kwalitatief opzicht optimaal eindresultaat: een strak geregisseerd proces met een hoge omgevingssensitiviteit. Bij ketenintegratie gaat het om samenwerking, kennis delen en rekening houden met elkaar. Vertrouwen en communicatie staan centraal. Voor dit traject is samen met alle ketenpartners in 3D-modellen (BIM-omgeving) het ontwerp uitgebreid doorgenomen en de planningen nauwkeurig op elkaar afgestemd. Als iedereen weet wat ze kunnen verwachten, biedt dat vertrouwen en ontstaat een constructieve dialoog. Deze integrale aanpak zorgt voor het organiseren, verbinden, analyseren, verifiëren en valideren van de informatie van alle ketenpartners. De laatste uitgangspunten zijn altijd voor iedere projectpartner toegankelijk. Vanuit het BIM-model wordt ook de meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) gegenereerd.

 

http://www.aedes.nl/binaries/downloads/reputatiemanagement/persberichten-corporaties/week-48/2015-11-26-bouw-294-studentenwooneenheden-presikha.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?