Lingotto ontvangt Groene Baksteen 2015 van JLL tijdens Realwise

0

Lingotto wint de Groene Baksteen 2015 van JLL met het project A’DAM Toren. De Groene Baksteen 2015 werd zojuist uitgereikt tijdens de eerste editie van Realwise, het jaarlijkse evenement van JLL dat vanavond plaatsvindt in de Hermitage. Eric-Jan de Rooij, partner bij Lingotto ontwikkeling, nam deze prijs in ontvangst. De Groene Baksteen is dit jaar gekoppeld aan het thema transformaties. Transformaties spelen een steeds belangrijkere rol bij de verduurzaming van vastgoed door het opnieuw waarde toekennen aan verouderd vastgoed. Collega beleggers hebben de A’DAM toren verkozen als meest onderscheidende transformatie.

Claudia Heimensen, Head of Sustainability bij JLL: “De A’DAM Toren laat zien dat transformatie een goed alternatief is voor nieuwbouw. Het gebruik van verouderd vastgoed draagt positief bij aan het vestigingsklimaat, evenals het aanjagen van nieuwe stedelijke ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor de A’DAM Toren, maar ook voor de Neude en het Wijnhavenkwartier. Echter, het gebouw dat Lingotto ontwikkeld heeft, kan gezien worden als een voorbeeld van nieuw vastgoed dat inspeelt op maatschappelijk trends zoals verdichting van de stad door het multifunctionele karakter en de behoefte aan nieuwe concepten (Amsterdam Dance And Music). Bovendien is in deze ontwikkeling duurzaamheid als uitgangspunt genomen, waardoor de stad verreikt wordt met een iconisch gebouw en de gebruiker tevens profiteert van de duurzame technologische innovaties van dit moment.”

Lingotto heeft een duurzaam lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van €3.500,-. JLL for HomePlan is een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Deze duurzame donatie is een investering in een betere toekomst.

Eric-Jan de Rooij, partner bij Lingotto ontwikkeling: “Wij zijn enorm vereerd dat wij de Groene Baksteen van JLL gewonnen hebben. Het is goed dat er hiermee meer aandacht wordt geschonken aan transformaties. Door ons project de A’DAM Toren wordt dit gebouw nu 24 uur per dag intensief gebruikt.”

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/777/lingotto-ontvangt-gouden-baksteen

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?