Villex biedt in 2016 creatieve broedplaatsen aan in centrum Dordrecht

0

De transformatie van het voormalig kantoorpand naar bedrijfsverzamelgebouw aan de Kromhout 118 is gestart. Diverse (startende) ondernemers kunnen zich naar verwachting begin 2016 vestigen in het Dordtse pand dat de naam Het Gewest gaat dragen. Villex zorgt volledig voor het beheer van de werkplekken, ateliers en muziekstudio’s waar mogelijkheden oneindig zijn en kruisbestuiving plaatsvindt door de verschillende sectoren.

Geschiedenis van Het Gewest
In opdracht van De Staat der Nederlanden (Sociale Zaken) is in 1982 aan de Kromhout 118 Het Gewestelijk Arbeidsbureau Dordrecht gerealiseerd. In een later stadium heeft Bureau Jeugdzorg het gebouw in gebruik gehad. November 2015 is de transformatie tot creatief en inspirerend bedrijfsverzamelgebouw van start gegaan, zodat vanaf januari 2016 (startende) ondernemers, kleine bedrijven, ZZP-ers en kunstenaars de komende decennia zorgeloos kunnen werken en samenwerken.

Indeling & voorzieningen
Gedurende de maanden november en december wordt het pand vanbinnen volledig opgeknapt. Geen standaard kantoorruimtes, maar units in verschillende formaten en vormen zoals kassen en chalets die het creatieve hart van de broedplaats vormen op de begane grond en 1e verdieping. Het gebouw wordt voorzien van Wifi netwerk, vergaderruimtes en modern ingerichte relaxruimtes. Ook krijgt Het Gewest een ontvangsthal met bemande receptie, coffee corner en een groene buitenplaats met onder andere picknicktafels waar met mooi weer gebarbecued en genetwerkt kan worden.

De Kelder
De kelder van Kromhout 118 is reeds klaar voor gebruik. Villex biedt per direct de ruimtes in het souterrain aan op basis van vaste huur waarbij een opzegtermijn geldt van 3 maanden. Hier is plaats voor bijvoorbeeld muzikanten waar zij hun talent ongestoord kunnen ontwikkelen. Villex biedt omwonenden en huurders van Het Gewest tevens de mogelijkheid om een opslagruimte te huren in de kelder.

De eerste DJ heeft zich inmiddels gevestigd in het souterrain. Door het gelimiteerde aantal beschikbare kantoorruimtes, studio’s en ateliers is het raadzaam snel het aanmeldformulier in te vullen op www.villex.nl/aanmelden bij interesse.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?