Montea investeert €50 miljoen op strategische locaties te Aalsmeer en Tilburg

0

In het kader van de verdere portefeuillegroei in Nederland, blijft Montea verder focussen op locaties gelegen op de logistieke hotspots in Nederland. Hiertoe werden recent twee belangrijke transacties realiseerd te Aalsmeer en Tilburg.

Montea heeft van Greenpark Aalsmeer (Schiphol Area Development Company) een perceel gekocht met een oppervlakte van 60.000 m². Op dit plot is Montea deze week gestart met de ontwikkeling van een gebouw van 40.000 m², waarvan reeds 30.000 m² werd voorverhuurd aan Bakkersland. Bakkersland tekende voor het
pand een huurovereenkomst met een vaste looptijd van 20 jaar en zal het gebouw inrichten tot een van de grootste bakkerijen van Europa. Montea ontwikkelt dit project via een uitgekiend partnership met de huurder binnen de contouren van een polyvalent logistiek gebouw.

Green Park Aalsmeer is ideaal gelegen langsheen de nieuwe N201 met eigen afrit, op slechts 5 minuten van Schiphol en op 15 minuten van Amsterdam. Voor de resterende 10.000m² opslaghal met kantoren is Montea dan ook vandaag reeds in contact met diverse kandidaat-huurders. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor oktober 2016.

Tilburg, Vossenberg West
Op de logistieke zone Vossenberg West kocht Montea een modern logistiek gebouw van ca 20.000 m² hoogwaardige magazijnruimte en ca 1.400m² kantoorruimte op een terrein van ca 34.000 m². Deze acquisitie gebeurde op basis van een triple net huurovereenkomst met een vaste duur van 8 jaar.

Beide projecten, met een gemiddelde huurlooptijd tot eerste vervaldag van meer dan 16 jaar, vertegenwoordigen een gemiddeld aanvangsrendement van ca 7,1% en een investeringsvolume van ca EUR 50 miljoen.

Hylcke Okkinga, directeur Nederland: “Het aandeel van Nederlandse panden in de portefeuille stijgt tot 30%, maar nog belangrijker, Montea bevestigt haar slagkracht als partner en investeerder in de ontwikkeling van de multimodale hotspots in Nederland. Naast voormelde sites omvat de portefeuille van Montea in Nederland tot op heden logistieke gebouwen te Almere, Waddinxveen, Heerlen, ’s Heerenberg, Apeldoorn, Oss en Beuningen. Gezien de uitgebreide pipeline aan potentiële nieuwe projecten verwachten we dat deze lijst in de toekomst verder zal blijven aangroeien.”

 

http://www.montea.com/sites/montea/files/docs/news/20151125_persbericht.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?