Hurks tekent intentieovereenkomst voor nieuwe gebiedsontwikkelingen Londen

0

Vandaag tekenden Hurks bestuursvoorzitter William Bontes en COO Paul Born samen met CEO Sean Mulryan en managing director John Mulryan van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore een intentieovereenkomst voor de productie en levering van de complete prefab betonnen gebouwen voor de Londense gebiedsontwikkelingen London City Island (LCI), Royal Wharf, Leamouth South en Brentford. Het gaat om een verregaande samenwerking bij vier grootschalige gebiedsontwikkelingen, bestaande uit woningen, promenades, horeca, winkels en groen op relatief korte afstand van het Londense zakencentrum.

In de intentieovereenkomst geeft Ballymore aan niet alleen bij LCI en Royal Wharf van het Hurks prefab-systeem inclusief beglazing gebruik te willen maken, maar dit ook bij de projecten Leamouth South en Brentford te willen inzetten. Voor een zo soepel en efficiënt mogelijk verloop van de samenwerking, zal Hurks zo vroeg mogelijk bij het ontwerpproces worden betrokken. Op die manier kunnen de ontwerpen al op de tekentafel aan het Hurks-systeem worden aangepast. Hurks en Ballymore zullen maandelijks overleggen om de stand van zaken te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Prefab-gevelelementen
In London City Island is de montage van de prefab-gebouwen in fase 1 ondertussen afgerond en leverde Hurks sinds de start van de montage één jaar geleden 565 woningen in een viertal gebouwen op. Voor Fase 2 is de overeenkomst voor de levering van de woontorens A en M (409 woningen) op 20 november jl. ondertekend. De eerste verkenning voor de laatste vier woontorens is in volle gang. In totaal gaat het in Fase 2 voor Hurks om 6 woontorens met in totaal 1145 appartementen.

Royal Wharf
Voor Royal Wharf kreeg Hurks opdracht voor Fase 2A: vier geheel in prefab op te trekken gebouwen die in totaal 400 woningen zullen omvatten. Net als Londen City Island is Royal Wharf een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de rivier de Theems op korte afstand van het Londense zakencentrum Canary Wharf. Dit plan omvat in totaal circa 3.300 woningen promenades, café’s, restaurants, winkels en is er veel ruimte voor groen. Hurks zal een aanzienlijk deel van deze appartementen in haar prefab-systeem leveren. Leamouth South, gelegen ten zuiden van LCI, gaat om een combinatie van 16 gebouwen variërend van 5 tot 30 lagen met meer dan 800 woningen in de zogenaamde Docklands van Londen. Brentford is een wijk in de regio Groot-Londen en ligt op de noordelijke oever van de Theems. Hier zouden in totaal 900 woningen moeten verrijzen met winkels en horeca.

Succes
Hoewel bouwen in prefab sandwich-metselwerk nieuw is in Engeland, gaf Ballymore Hurks medio 2014 opdracht hun eerste en meest gecompliceerde woontoren van 15 lagen met 134 appartementen op London City Island geheel in prefab te bouwen. Dit Hurks systeem bestaat uit een complete prefab betonnen structuur inclusief vloeren en binnenwanden en sandwich gevelelementen inclusief bakstenen, kozijnen, beglazing en ventilatievoorzieningen. Een succes dat uitmondde in een groot aantal vervolgopdrachten en vervolgens in een intentieovereenkomst. Met de voorgenomen plannen is een omzet van circa € 210.000.000,- gemoeid.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/hurks-tekent-intentie-overeenkomst-met-ballymore/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?