Overeenkomst Fresh Care Convenience en Gemeente Dronten

0

Fresh-Care Convenience, onderdeel van Staay Food Group, tekende vrijdag 20 november een anterieure overeenkomst met de gemeente Dronten, in verband met de ontwikkeling van een nieuwe productielocatie op bedrijventerrein Poort van Dronten. Habeon Architecten en Heembouw zijn op dit moment druk bezig met de engineering van de nieuwe productiesite en de bouwvergunningaanvraag.

Naast het feestelijk moment van de ondertekening van de overeenkomst tussen Fresh Care Convenience en de gemeente presenteerde Habeon Architecten 20 november het ontwerp voor de nieuwbouw. De bouw daarvan start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016; de oplevering is begin 2017.

Fresh-Care Convenience is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare eenheden. De huidige locatie in Dronten biedt niet voldoende ruimte om de toenemende orderstroom uit met name Duitsland aan te kunnen. Daarom zal op de Poort van Dronten een nieuwe groentesnijderij en een agrarische productiehal worden gerealiseerd.

Onder het motto “De wereld is onze tuin” levert Staay Food Group sinds 1946 wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit , die binnen en buiten Nederland op eigen locaties worden geteeld. Het bedrijf heeft 600 medewerkers in Nederland en 3.000 medewerkers wereldwijd.

In mei van dit jaar startte Heembouw in opdracht van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP Nederland met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Staay-Hispa, op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht. Dit state-of-the-art warehouse, ontworpen door Habeon Architecten, bestaat uit 7.500 m² hal met koelcellen en circa 2.100 m² kantoor wordt eind december opgeleverd.

 

http://www.heembouw.nl/nieuws-blog/nieuws/2015/november/overeenkomst-fresh-care-convenience-en-gemeente-dronten/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?