NV OMU betrokken bij herontwikkeling atoomcampus Utrecht

0

Een deel van het voormalige Vitens-terrein dat is gelegen naast en achter de AtoomClub Utrecht zal de komende 2 jaar worden herontwikkeld tot een AtoomCampus. De locatie bevindt zich op het Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

De levering van de laatste percelen terrein (totaal 1,8 hectare) heeft inmiddels plaatsgevonden aan Square One en EventRent.

Square One is als mede-eigenaar en exploitant van de kantorenformule Atoomclub ook betrokken bij de naastliggende Atoomclub Utrecht (www.atoomclub.nl). Zij heeft nu ook het naastgelegen kantoor ter grootte van 1000m2 gekocht voor herontwikkeling. Arjan: zou je niet in een paar regels hier aangeven wat Atoomclub doet?

De Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (NV OMU) is hierbij betrokken in het kader van de financiering van de herontwikkeling van de Campus. Deze financiering past volledig binnen de doelstelling van NV OMU om verouderde bedrijfskavels op bedrijventerreinen te herontwikkelen/herstructureren; inmiddels is NV OMU bij de aanpak van meerdere locaties op Lage Weide betrokken.

Het middendeel van de Campus zal worden ingericht als event- en verblijfsgebied, waar de huurders en gebruikers van de gebouwen van Vitens en klanten van EventRent en de AtoomClub gebruik van kunnen maken. Met de komst van de AtoomClub was dit deel van Lage Weide al versterkt. Echter met de voorgenomen herontwikkeling van de Campus wordt een belangrijke impuls gegeven aan de verdere opwaardering van de locatie en daarmee van het direct omliggende gebied van het bedrijventerrein.

EventRent BV, een van Europa’s grootste bedrijven in verhuur van mobiele marketing concepten & roadshows (promotie- en hospitality voertuigen), heeft als eigenaar/gebruiker al de eerste 6.500 m2 van het terrein herontwikkeld en zal de komende periode aanvullend nog voor ca 2.500 m² bedrijfsruimte realiseren op het terrein ter grootte van ca. 8.500 m².

Voor de inrichting, het onderhoud en de begeleiding van events in het gebied is een parkmanagementorganisatie opgericht; hierdoor blijven de drie eigenaren in het gebied ook in de toekomst actief samenwerken en is de kwaliteit van het gebied in de toekomst gewaarborgd. Voor de betrokkenheid van NV OMU is dit een belangrijke voorwaarde.

De Atoomcampus ligt fysiek tussen de Atoomclub Utrecht en het kantoor van Vitens op Lage Weide, direct zichtbaar en bereikbaar vanaf de A2.

 

http://www.nvomu.nl/nv-omu-betrokken-bij-herontwikkeling-atoomcampus-utrecht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?