Wooncomplex De Lauwers Drachten opgeleverd

0

Vrijdag 13 november overhandigde Anno van der Werf, directeur technische zaken van Van Wijnen symbolisch de sleutel van wooncomplex De Lauwers in Drachten aan Roelof Kobes, locatieleider van Zorggroep Liante en aan Rein Swart, directeur-bestuurder Accolade. In het gebouw zijn 24 zorgplekken die door Zorggroep Liante worden gehuurd. De bijbehorende 14 zorgappartementen worden via Zorggroep Liante individueel verhuurd aan oudere (echt)paren waarvan één een vorm van dementie heeft.

De bouw
Het wooncomplex staat op het Lauwerspark aan de Lauwers in Drachten midden in het groen. In 2013 bouwde woningcorporatie Accolade hier al drie woongebouwen, met in totaal vijftig appartementen. Zorggroep Liante huurt het complex van Accolade en verleent de zorg. De bouw verliep soepel. In juni van dit jaar werd de eerste funderingsbalk gelegd.

Samenwonen met zorg
Het wooncomplex kent twee soorten appartementen. In de 24 zorgplekken is 24 uur per dag zorg paraat. In de veertien overige zorgappartementen wonen straks oudere echtparen, waarvan één een vorm van dementie heeft. Op deze manier kunnen de echtparen toch samen blijven wonen en is zorg vlakbij.

Open dag Zorggroep Liante
Er zijn nog een aantal zorgappartementen beschikbaar. Zorggroep Liante organiseert op zaterdag 28 november een open dag. Dit is van 13.30 – 16.30 uur. De toewijzing van de huurwoningen verzorgt Zorggroep Liante. Eén van de partners moet een zorgindicatie hebben om voor de woning in aanmerking te komen. Meer informatie is te vinden op www.lauwers.nl.

 

https://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/Wooncomplex-De-Lauwers-Drachten-opgeleverd.html?id=2745

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?