BREEAM-NL Project Vechterweerd wint Gouden Kikker Award 2015

0

Het project Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd Vitens van IA Groep heeft donderdag 12 november 2015 de Gouden Kikker Award gewonnen. Dit vier sterren (Excellent) BREEAM-NL Nieuwbouwproject won de prijs voor het meest duurzame en innovatieve bouwproject van 2015. Deze prijs werd in het leven geroepen door DGBC Participant ABC Nova. Juryvoorzitter Jan Veuger (lector Maatschappelijk Vastgoed Hanzehogeschool Groningen) reikte de Gouden Kikker Award uit tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Groningen.

De tweede Gouden Kikker Award – voor een duurzame productinnovatie – is nieuw in het leven geroepen en werd uitgereikt aan Esha Infra Solutions met het project asfaltverjongingsmiddel in Assen. De andere genomineerden waren Gemeente Assen met het project Duurzaamheidscentrum Assen en VolkerWessels Vastgoed met het BREEAM-NL Nieuwbouw Outstanding project Circulaire herhuisvesting Alliander in Duiven.

Integratie ontwerp in omgeving
Bij het winnende project Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd ziet de jury de integratie van het gehele ontwerp in de omgeving, van een probleem een kans maken, interactie met de omgeving en het betrekken van burgers bij dit project als zeer sterke pluspunten en maakte dit het onderscheid om dit project tot de winnaar te bestempelen. Drinkwaterbedrijf Vitens ontwikkelde een duurzaam drinkwaterproductiebedrijf in het waterwingebied Vechterweerd, op de zuidoever van de Vecht in de gemeente Dalfsen. Factor Architecten en IA Groep, beide participant van DGBC, hebben voor deze locatie het integrale ontwerp gemaakt. Ook toekomstige uitbreiding (een tweede gebouw) werd mee ontworpen in een totaalconcept. Het uitgangspunt voor het ontwerp was de landschappelijke inpassing.

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/breeam-nl-project-vechterweerd-wint-gouden-kikker-award-2015

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?